Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 2 okt 2018

Mensen die ‘s ochtends hun bed opmaken hebben een beter seksleven

Ben jij de persoon die ‘s ochtends veel te laat opstaat, snel iets aantrekt en weggaat van huis? Terwijl je lakens nog rommelig op je bed liggen? Dat wil je misschien gaan aanpassen. Mensen die hun bed opmaken hebben namelijk blijkbaar een beter seksleven.

Heb je weleens gelet op hoe je je bed in de ochtend achterlaat? Neem jij altijd vijf seconde om je lakens goed neer te leggen, of laat je het liggen zoals het erbij lag toen je wakker werd? Dat zegt namelijk best veel over je persoonlijkheid.

Bed opmaken en je persoonlijkheid

Onepoll en Sleepopolis hebben een onderzoek gedaan onder 2000 Amerikanen. Hierbij onderzochten ze de verschillen tussen mensen die ‘s ochtends hun bed opmaken en mensen die hun dekbed gewoon laten liggen tot de avond.

Je ochtendritueel zegt volgens het onderzoek best veel over je persoonlijkheid. Dingen zoals je werkveld, of je een ochtend- of avondmens bent, je seksleven en interesses leid je allemaal af uit de manier waarop jij je bed (niet) opmaakt.

Karaktereigenschappen

Zo blijkt dat veel mensen die hun bed in de ochtend even opmaken van romantische films houden en zelfverzekerd, sociaal, avontuurlijk en veeleisend zijn. Bedopmakers houden blijkbaar ook van lekker koken.

En hoe zit dat dan met de mensen die hun bed niet opmaken in de ochtend? Zij blijken nieuwsgieriger, introvert en sarcastisch te zijn. Op het gebied van carrière werken de mensen die hun lakens laten liggen vaak in de zakenwereld. Niet-bedopmakers houden van films kijken en zijn echte nachtvlinders.

Seksleven

Als je je bed ‘s ochtends opmaakt zit het er dik in dat je een ochtendmens bent én meer seks hebt. De mensen die hun bed opmaken hebben gemiddeld drie keer per week seks.

Eenderde van de mensen uit het onderzoek gaven ook aan dat het een afknapper is als een potentiële lover zijn of haar bed niet opmaakt. De mensen die hun bed niet opmaken in de ochtend zijn avondmensen en zouden gemiddeld twee keer per week seks hebben.

Oké, het onderzoek is niet mega groot, maar het is wel interessant. Misschien toch maar iets vaker ‘s ochtends de tijd nemen om je bed op te maken?

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Haha! Deze rare factoren uit je leven zeggen iets over je seksleven

NY post

Reageer op artikel:
Mensen die ‘s ochtends hun bed opmaken hebben een beter seksleven
Sluiten