Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 7 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Oehlala! Je voelt je met zoveel bedpartners per jaar ultiem gelukkig

Als seks ineens het onderwerp van gesprek wordt, dan heeft iedereen wel een mening over het aantal bedpartners dat ‘normaal’ is. Maar nu is onderzocht wat nu het perfecte aantal is waarbij mensen zich het gelukkigst voelen. Er is namelijk een correlatie tussen seks en gelukkig zijn. Klinkt niet gek..

Hallo bedpartners

Heb ik te veel bedpartners? Of juist te weinig? Het zijn vragen die best in je gedachten kunnen ronddwalen. Zeker als je het aantal vergelijkt met je besties. Uiteindelijk doet dat er natuurlijk niet toe, zolang jij je er fijn bij voelt. Maar nu blijkt dat er wel een aantal is dat leidt tot een maximaal gevoel van geluk.

Een onderzoek dat gepubliceerd werd in de National Bureau of Economic Research liet weten dat er een magisch nummer is in het aantal bedpartners dat leidt tot het ultieme geluksgevoel. En we zijn allemaal heel nieuwsgierig..

Het magische getal

En wat blijkt? Volgens het onderzoek is het perfecte aantal bedpartners per jaar… één. Wait, whut? Er werd gekeken naar verbanden tussen inkomen, seksueel gedrag en geluk. Onderzoekers gebruikten gegevens van een steekproef van 16.000 Amerikanen. Daaruit zagen zij dat het seksueel gedrag zeker invloed heeft op het geluksniveau.

De respondenten gaven antwoord op de vraag hoeveel seksuele partners zij hadden gehad in het afgelopen jaar en hoe vaak ze seks hadden gehad. De onderzoekers ontdekten dat Amerikanen gemiddeld genomen twee tot drie keer seks per maand hebben. Dit aantal is wel afhankelijk van of je single bent of niet.

Honderd punten voor monogamie

Ook bleek uit het onderzoek dat de meeste Amerikanen één bedpartner hadden gehad het afgelopen jaar. Dit was natuurlijk ook weer afhankelijk van een aantal factoren. Dankzij een geluk-vergelijking konden de onderzoekers concluderen dat hoe meer bedpartners een persoon heeft per jaar, hoe minder gelukkig. Het beste is dus om het bij één en dezelfde vent te houden. Is dit een teken dat monogamie alles is waar het om draait?

Reageer op artikel:
Oehlala! Je voelt je met zoveel bedpartners per jaar ultiem gelukkig
Sluiten