Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 21 mrt 2018

Shit! Je mag dit bedrag per maand uitgeven aan kleding en het is minder dan je denkt

Pak de tissues er maar bij, want dankzij een nieuwe berekening word je hard met je neus op feiten gedrukt. Wat blijkt? Schijnbaar is er een bepaald bedrag voor kleding dat je per maand mag uitgeven en geloof ons, waarschijnlijk zit jij er óók boven.

Shirtje hier, nog een paar schoenen daar… Het leven van een modieuze meid valt niet mee. Niet alleen zie je er waarschijnlijk graag uit om door een ringetje te halen, je doet het ook nog eens met plezier. Maar het bedrag voor kleding dat jij uitgeeft kan flink in de papieren lopen.

Bedrag voor kleding per maand

Eerlijk is eerlijk, je outfits zijn natuurlijke ook een vaste last. Dus grote kans dat je naast je huur, gas, water, licht en snacks eten een fijn bedrag opzij zet voor je looks. Maar hoeveel mag dat zijn?

Volgens Elite Daily en experts zou je maandelijks maximaal 5 procent van je nettoloon aan kleding mogen uitgeven. Een simpele rekensom leert je dan het volgende. Krijg je iedere maand 2000 euro op je rekening bijgeschreven? Dan geef je in een ideale wereld maximaal 100 euro daarvan aan kleding uit.

Financiële problemen

Nu is de grote vraag natuurlijk, wáárom mag je zo weinig uitgeven aan kleding? Volgens specialisten zorgt deze richtlijn ervoor dat je koopgedrag je niet in de financiële problemen brengt. Een nobel streven dus, maar als je gek bent op shoppen wordt dit wel héél lastig.

Het ligt natuurlijk ook helemaal aan je prioriteiten. Misschien vind je kleding belangrijker dan lekker eten en koop je veel items, maar ga je niet uiteten. Of vice versa. Doe vooral waar je je prettig bij voelt, zo lang je maar niet in de problemen komt.

Reageer op artikel:
Shit! Je mag dit bedrag per maand uitgeven aan kleding en het is minder dan je denkt
Sluiten