Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 9 okt 2019

Who run the world? 11 redenen waarom het een goed idee is om een bedrijf te beginnen met je bestie

Jij en je beste vriendinnen hebben al vaak gefantaseerd over een bedrijf samen. Er zijn al veel goede ideeën de revue gepasseerd maar dat geweldig bedrijf is er nog steeds niet. Vriendinnen, waar wachten jullie op?

Een sieradenmerk, een eigen magazine of wat dacht je van dat het wijnabonnement idee? Er is keuze genoeg zullen we maar zeggen. Morgen rennend naar de KvK want meiden dit wíl je:

Waarom een bedrijf met je beste vriendin beginnen een goed idee is

Elke dag met je beste vriendin werken aan jullie imperium. Samen onderhandelingen aan gaan of misschien samen ontwerpen? Het lijkt jullie helemaal de bomb. Is het ook. Lees maar waarom jullie nog liever gister dan vandaag starten:

1. Jullie kennen elkaar door en door

Je bent namelijk niet voor niets beste vriendinnen. Je hoeft haar maar aan te kijken en je weet hoe de stemming is. Andersom weet ze ook précies waar jij een hekel aan hebt. Oftewel: jullie hebben aan één blik genoeg. Hoe fijn is dát als je samen een bedrijf hebt?

2. En daarmee ook elkaars sterktes en zwaktes

Zo is je beste vriendin heel goed met cijfers terwijl dat jouw grootste nachtmerrie en zwakte is. Daarentegen ben jij weer een geboren netwerker terwijl je bestie liever op de achtergrond blijft. Eerlijk, deze combinatie klinkt toch als muziek in de oren? Jullie kunnen elkaar perfect aanvullen.

3. Successen vieren met je bestie = life goals

Leuk hoor, die successen in andermans bedrijf vieren met collega’s. Maar successen vieren met je bestie én van jullie (bloed)eigen bedrijf? Leuker gaat het niet worden. Dat wordt elke maand een fles champagne poppen op de vrijdagmiddag.

4. Eindelijk een collega waar je schaamteloos kunt huilen

Elk bedrijf kent tegenslagen dus dat jullie toekomstige bedrijf een keer in zwaar weer komt kan je donder op zeggen. Maar dan kan je in ieder geval wel schaamteloos bij elkaar uithuilen. Want er is niemand (oké en bij mama) waar je ongegeneerd kunt snotteren dan bij je beste vriendin.

5. Je werkt elke dag met iemand die je héél graag mag

Heb je ook zon kut collega nu? Nou daar hoef je dan niet meer bang voor te zijn. Je enige collega is namelijk je beste vriendin. En je beste vriendin is alleen je beste vriendin omdat je haar zo graag mag. Wedden dat niemand zo’n leuke collega heeft als dat jij dan hebt? Wees blij.

6. Je durft álles tegen haar te zeggen

‘Eh Fleur, dat ontwerp voor dat kettinkje is echt afschuwelijk lelijk HAHAHA’. Je begrijpt dat je dit natuurlijk alleen tegen haar kan zeggen omdat het je beste vriendin is. Hierdoor blijven jullie altijd eerlijk tegen elkaar en dat zorgt voor een fijne werksfeer én voorkomt miscommunicatie of wrok.

7. Afspreken kost geen moeite meer

Duh, elke dag spreken jullie af op kantoor. Vanaf nu ontbijten, lunchen, dineren én borrelen bijna elke dag met elkaar. Passen jullie op dat de lovers zich niet buitengesloten voelen?

8. Jullie bedrijf = jullie dresscode

Wie is de baas? Juist, jullie. En daarom is dresscode pyjama meer dan normaal.

9. Jullie krijgen een jaloersmakend mooi kantoor

Ein-de-lijk een kantoor naar jullie smaak in plaats van je stoffige werkplek nu. Goud, beige, veel wit en een vleugje roze. Ja jullie weten het al.

10. Eindelijk een playlist van jullie dromen

In plaats van die irritante oortjes die je in moet hebben op je huidige werk als je muziek luistert. Nee jij en je beste vriendin zingen de hele werkdag gezellig mee. Vergeet geen discolamp aan te schaffen.

11. Samen vervroegd op pensioen

Nu nog nadenken over de ultieme zonnige bestemming om te wonen met jullie (toekomstige) liefde en gezin.

Meer over beste vriendinnen:

Reageer op artikel:
Who run the world? 11 redenen waarom het een goed idee is om een bedrijf te beginnen met je bestie
Sluiten