Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 22 feb 2018

Traveljunkies! Bij steeds meer bedrijven kun je onbeperkt vakantiedagen opnemen

Als student genoot je ongetwijfeld van de lange zomer en de vrije dagen die je tussendoor had. Als je inmiddels al werkt, heb je vast al gemerkt dat het er een tikkeltje anders aan toe gaat qua vakantie. Maar er is verandering op komst.

Naast officiële feestdagen heb je in het werkleven vaak alleen vrij als je vakantiedagen opneemt. En daar heb je er waarschijnlijk een beperkt aantal van. Eigenlijk altijd te weinig. Maar in de toekomst misschien niet meer.

Onbeperkt aantal vakantiedagen

In het buitenland zijn er steeds meer werknemers die eraan mogen geloven; onbeperkt aantal vakantiedagen. Bedrijven als Netflix en Linkedin zijn er al mee bezig en het begint er steeds meer op te lijken dat Nederlandse bedrijven dit over gaan nemen.

Volgens online vacaturemarkt Joblift is het aantal vacatures waarbij je onbeperkt vakantiedagen kunt opnemen in een jaar tijd verdubbeld tot 150. Maar creëer je straks dan geen situatie dat er niemand meer op de werkvloer te vinden is?

Volgens Denny de Waard, directeur van consultancybedrijf Prowareness, niet. Hij vertelt aan Metronieuws dat zolang werknemers betrokken zijn bij het bedrijf, er geen misbruik van gemaakt wordt. Voor iedereen die hart heeft voor de zaak, werkt het juist bevrijdend en rustgevend, aldus Denny.

Alles gaat natuurlijk wel in overleg. Niet dat in één week de halve werkploeg weg is. Als dat de enige voorwaarde is, dan zien we die regeling maar wat graag bij meer bedrijven in Nederland terug.

Reageer op artikel:
Traveljunkies! Bij steeds meer bedrijven kun je onbeperkt vakantiedagen opnemen
Sluiten