Bekende beautytips die stiekem echte no goes zijn

We zoeken ons allemaal suf op het internet naar de beste tips tegen wallen, pukkeltjes, dof haar en noem maar op. Vervolgens vinden we een stuk of 100 antwoorden die allemaal stuk voor stuk prima zouden kunnen werken. Soms werkt het wel en soms werkt het eigenlijk helemaal niet, maar van welke beautytips weten we nu zéker dat ze niet goed zijn?

Onveilige zon

Hoewel we soms denken dat de zon goed helpt tegen bijvoorbeeld puistjes en andere kwaaltjes, is het tegendeel waar. Natuurlijk, je droogt de boel tijdig uit, maar de beschadiging die je je huid aandoet is niet te vergelijken met een pukkeltje hier en daar. De zon blijft gevaarlijk voor je huid, ook mét bescherming op. Zorg daarom dat je altijd je goed insmeert en uit de directe zon blijft.

Tandpasta

Om dan maar meteen door te gaan op het verhelpen van pukkeltjes: tandpasta is ook niet de beste oplossing. Hoewel het bij velen bekend staat als dé methode om je puistje uit te drogen, kan tandpasta de huid juist extra irriteren en het puistje dus nog erger maken. Ga in plaats daarvan opzoek naar een product met salicylzuur en vitamine C om de strijd met je puistjes aan te gaan.

Droge lippen

Het is nu echt klaar met de foute lippenbalsems. Al die petroleum zorgt ervoor dat je lippen alleen maar meer behoefte krijgen aan het goedje, waardoor je lippen er eigenlijk alleen maar ruwer op worden. Stap in plaats daarvan over op organische lippenbalsems met goede oliën en vitamines.

Kamillethee

Hoewel je misschien van anders hebt horen zeggen, is kamille niet de beste optie om je dikke ogen mee proberen te slinken. Ongeveer één op de drie mensen reageert namelijk allergisch op het kruid. Wel is zwarte of groene thee (of een andere thee die cafeïne bevat) geschikt om je gezwollen ogen mee te behandelen. Ook worden zo meteen je donkere kringen een stuk minder zichtbaar. Twee in één!

Reageer op artikel:
Bekende beautytips die stiekem echte no goes zijn
Sluiten