Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 10 feb 2020

Dit zijn de belangrijkste stappen in je verzorgingsroutine

Of je nu een complete beauty geek bent met 10 stappen iedere avond of dat je graag meer wilt weten over hoe je het beste voor je huid kunt zorgen: we got your back. Deze onderdelen zijn onmisbaar in jouw verzorgingsroutine voor een stralende huid.

De onmisbare stappen in je huidverzorgingsroutine

Smeren doen we haast allemaal wel, maar welke producten kun je het best nog meer toevoegen? We hebben de onmisbare stappen voor je op een rijtje gezet.

Reinig je huid

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat het schoonmaken van je gezicht belangrijk is. Of je nu een double cleanse doet of alleen een plens water gebruikt: voor een stralende huid is het belangrijk om je gezicht aan het einde van de dag schoon te maken. Ook als je geen make-up draagt. Want gedurende de dag kom je met genoeg viezigheid in contact waardoor jouw poriën kunnen verstoppen. We vertellen het heus niet door als je het een keertje vergeet na een avondje stappen ;-).

Prep, prep, prep

Dit is een minder bekend onderdeel: het klaarmaken van je gezicht zodat het de rest van je verzorgingsroutine beter kan opnemen. Dit doe je met een toner. Deze verwijdert de restjes van je reiniger en neutraliseert de pH-waarde van je huid. Hierdoor is jouw gezicht helemaal klaar om zoveel mogelijk verzorgende ingrediënten op te nemen.

Pamperen

Met deze stap kun je allerlei kanten op en kiezen wat het beste voor jou werkt. Gebruik je graag een serum, olie of creme, of het liefst allemaal samen? Alles kan zolang je het maar goed op jouw huidtype baseert en het aansluit bij de rest van je huidverzorging.

Bescherm je huid

Een moisturizer valt ook een beetje in deze categorie. Deze bevat namelijk niet alleen verzorgende ingrediënten, maar ook genoeg ingrediënten om jouw huid te beschermen tegen alle boosdoeners van buitenaf. Daarnaast bedoelen we met beschermen ook een zonnefactor. Soms bevat jouw dagcrème al een SPF, maar zo niet dan is het een goed idee deze stap toe te voegen aan jouw verzorgingsroutine. De zon is namelijk de grootste veroorzaker van de eerste rimpels en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Lees meer over huidverzorging: