Zara Bircan
Zara Bircan Life 7 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bel jij liever dan dat je appt? Om deze redenen maakt dit jou een beter persoon

Iedereen heeft wel een telefoon in de 21ste eeuw en met iemand bellen wordt steeds meer verleden tijd. Ben jij toch nog die persoon die liever belt dan appt? Om de volgende redenen maakt dit jou een leuker mens.

Brieven schrijven doen we een stuk minder en we hoeven niet eens meer aan te bellen als we bij een vriendin langsgaan. Tegenwoordig praten we via WhatsApp en sliden we in iemands dm’s.

Je bent leuker als je belt in plaats van appt

Van Hyves en MSN naar WhatsApp, veel communicatie kan nu on- en offline virtueel. Maar bel jij veel liever dan dat jij iemand appt? Om de volgende redenen ben jij dan een leuker persoon.

1. Je bent veel duidelijker

Op WhatsApp moet je vaak opnieuw uitleggen wat je nu precies bedoelde met dat vage berichtje. Jij hoeft aan de telefoon iets maar één keer uit te leggen en komt zo veel duidelijker over.

2. Je bent praktischer

Als je liever iemand belt dan appt, krijg je direct een antwoord. Iemand appen om te vragen wat hij of zei aan het doen is om de dag door te komen hoeft niet als dat aan jou ligt. Jij belt liever iemand om een datum te prikken.

3. Je bent zelfbewuster

Op WhatsApp kan iets vaak anders overkomen dan dat jij het bedoelde. Aan de telefoon let je automatisch meer op wat je zegt en hoe dit overkomt.

4. Je bent spontaan

Een telefoongesprek is op hetzelfde moment aan de gang, dus kom je op natuurlijke wijze op responses. Loopt een app-gesprek dood, dan begin je morgen een nieuw gesprek.

Maar moet een telefoongesprek opgeleukt worden? Probeer dan maar eens in een handomdraai met een oplossing te komen. Doordat jij vaker belt dan appt, komen je reacties veel spontaner uit.

5. Jij bent ontspannen

Je vriendinnen maken zich druk om die ene persoon die al drie uur niet gereageerd heeft. Of laten ze iemand een keer op blauw om een statement te maken?

Jij maakt je hier niet druk om. Of iemand nu wél ineens een punt achter zijn/haar bericht zet, daar denk jij niet twee keer over na.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Bel jij liever dan dat je appt? Om deze redenen maakt dit jou een beter persoon
Sluiten