Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 27 september 2017

Ben ik de enige die ook opeens zo verschrikkelijk verliefd is op (de stem van) Lil Kleine?!

Vorig jaar met de start van Expeditie Robinson had ik een weinig positief beeld van Dave Roelvink. Naarmate het programma vorderde werd ik stiekem dol op de Amsterdamse boef. Ik schreef er een artikel over die massaal werd gedeeld, geliked en waarbij ik ontdekte dat ik niet de enige was. Nu heb ik weer eentje die op de 'ontdeklijst' kan; Lil Kleine. En dan vooral zijn stem. Want verdorie wat is zijn stem geluid ongelooflijk heet.

Ik dacht, ik zeg het maar gewoon. In dit artikel. Misschien is niemand het met me eens. Misschien snapt niemand waar ik het over heb. Maar ik ben dus een beetje verliefd op de stem van Lil Kleine. Eigenlijk niet alleen op de stem van Lil Kleine maar ook op Lil Kleine zelf. Echt waar.

Ik zal even eerlijk beginnen: net als over Dave Roelvink had ik een weinig positief beeld over Lil Kleine. Ik volgde hem niet, luisterde zijn muziek ook niet, waardoor als ik de naam Lil Kleine voorbij hoorde komen, dat eigenlijk altijd alleen maar was wanneer er wat negatiefs over hem werd gezegd. Zoals toen met het verscheuren van die briefjes van 500 euro bijvoorbeeld.

Als iemand dan ook nog eens over drank en drugs zingt, zijn ex-vriendin (die ik ook toevallig nog eens graag mag) finaal afbrandt in een nieuw nummer, tsja dan is je beeld gewoon niet al te positief. Maar toen kwam Expeditie Robinson. En daar werd mijn hart gestolen.

Heb je wel eens je ogen dicht gedaan en dan geluisterd naar hoe de woorden over zijn tong rollen

Toen ik hoorde dat hij mee deed, was ik gelijk nieuwsgierig. Gaat ‘ie er een rotzooi van maken? Zou ‘ie de hele dag op het strand liggen? Of zou ‘ie net zoals Dave Roelvink alle harten veroveren? Mijn aandacht was in ieder geval getriggerd. En hij heeft me geen moment teleurgesteld.

Man, wat een fantastische televisie toen hij als enige het initiatief nam en richting de zee spurtte alsof zijn leven er vanaf hing. Wat vloog dat kleine mannetje uit team geel met bravoure over het zand om zijn team een overwinning te bezorgen. Mijn ogen waren gebrand op zijn prestaties. Ze doorboorden de televisie bijna om hem in de gaten te kunnen houden.

Zijn stem is zo’n stem die je als voicemail wil hebben en als wekker om mee wakker te worden

En dan die stem. DIE STEM. HOLYMOLY DIE STEM. Heb je wel eens je ogen dicht gedaan en dan geluisterd naar hoe de woorden over zijn tong rollen? Ik kan het je niet uitleggen maar zijn stem is zo’n stem die je als voicemail wil hebben en als wekker om mee wakker te worden. Ik praat zelf best veel, maar naar hem kan ik uren luisteren.

Ik zag al helemaal voor me dat hij dikke vrienden met Brace zou worden en dat ze dan op een avond op dat eiland samen zouden gaan jammen. Ik ben namelijk al jaren stiekem fan van het geluid van Brace als hij zingt. En dat in combinatie met de altijd heerlijke stem van Lil Kleine, dat zou toch ultiem genot zijn?

Juist. En toen ging ‘ie eruit. Niet zomaar. Nee meneer wilde eruit. Hij had genoeg geleerd. Woest was ik. Maar het grappige was dat ik dacht ‘ah, top dat je meedeed en ik deze liefde voor je ontwikkelde’. In plaats van ‘slappe zak waarom geef je op? Doe normaaaal.’ Het kwam niet eens in me op. Alleen een enorm bummer gevoel. Want het genot op donderdagavond van die stem, dat werd me afgenomen. Helaas.

Goed, dit zijn al heel veel woorden om te zeggen dat ik een crush heb. Eigenlijk had ik ‘m al moeten zien aankomen. Hij valt onder het Top Notch label van Kees de Koning. Ik heb tijdens mijn vorige baan een project met hem gedaan en ik heb diep respect voor die man. Hij wist exact wat ‘ie wilde, kon dat met hand en tand verdedigen, flink zijn stempel op iets drukken, maar het was altijd voor the best. En eigenlijk is dat ook hoe Lil Kleine in de wedstrijd staat.

En daarom verdient Jorik eigenlijk niets anders dan veel lof in plaats van onze crap de hele tijd. Ik hoop Lil Kleine als je dit leest, dat er toch een kleine glimlach op je gezicht komt. En als je ons wil bedanken; een spraakberichtje mag je altijd naar me toesturen. Dan beloof ik dat ik ‘m op repeat zet, want naar je stem kan ik uren luisteren. Ondertussen zet ik Krantenwijk op repeat.

Liefs,
Lotte

Reageer op artikel:
Ben ik de enige die ook opeens zo verschrikkelijk verliefd is op (de stem van) Lil Kleine?!
Sluiten