Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 6 jan 2017

Ben je ambitieus maar ook aartslui? Dan herken je deze 6 struggles

Misschien ken je het wel. Een miljoen plannen in je hoofd, maar als je ze eenmaal tot uitvoering moet brengen, dan wordt het nog wel eens lastig. Want waarom zou je de hele avond werken als je ook kunt Netflixen? En ook al wil je écht vroeg opstaan, als die wekker eenmaal gaat in het weekend, dan zet je 'm net zo snel weer uit. Ben jij ambitieus zijn en lui tegelijk?

1. Huisvrouw versus zakenvrouw

Deze klassieker is helemaal van toepassing op jou: de ene dag wil je het liefst de hele dag taarten bakken in je huispak. De volgende dag wil je niets liever dan dé zakenvrouw van de eeuw worden. Het ene moment maak je carrièreplannen en het andere moment denk je “waar doe ik het allemaal voor?”. Want als je bedenkt wat je allemaal moet opgeven en hoé vroeg je wekker iedere dag gaat als je echt carrière gaat maken, daar word je naar van.

2. Je inrichting is niet de weerspiegeling van je Pinterestbord

Tja, als je je Pinterestbord bekijkt dan is één ding duidelijk: je weet heel goed wat mooi is. Het is maar goed dat ál die mensen die je volgen op Pinterest je huis niet in het echt zien, want dat ziet er toch heel anders uit. Ondanks dat je alle muren spierwit wil, heb je geen zin om weekenden te gaan schuren en verven. En plintjes leggen is ook een ding..

3. Hetzelfde geldt voor je kledingkast

Je bent een behoorlijk ambitieuze shopper en weet precies waar je leuke dingen kunt scoren. Helaas hangt het niet zo netjes in je kledingkast. Uiteraard heb je wel de PAX kast van de Ikea, want die moest en zou je hebben. Maar als je ´em opendoet ziet het er eerder uit als een vuilnisbelt dan als een ideale kledingkast.

4. Je hebt veel goede voornemens maar er komt weinig van terecht

En dan hebben we het niet over nieuwjaar voornemens maar over dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld vroeg opstaan in het weekend om heel productief te zijn. Maar als je wekker dan gaat om 9:00 uur, druk jij ‘m net zo makkelijk weer uit. Je vindt jezelf dan vaak om 11:00 uur nog in bed. Want het ligt zo lekker en doordeweeks sta je al vroeg genoeg op, toch?

5. Je bent al héél vaak aan een dieet begonnen

Omdat je ambitie is om een fitgirl te worden met een strak lichaam. En elke keer begin je vol overgave aan. Je haalt alles in huis. Van chiazaadjes tot goji bessen. En je begint. Maar dan komt staan er koekjes voor je neus, chocola of wil een vriendin toch dat ene wijntje drinken wat er altijd meer worden.

6. En aan de sportschool

Elke keer ga je vol positieve energie naar de sportschool. Dit keer ga je het écht doen. Je schrijft je in, neemt gelijk een uitgebreid abonnement want je kunt je blokjesbuik al bijna ruiken. Maar nadat je twee weken op de apparaten hebt gestaan en gezeten ben je er he-le-maal klaar mee. Als iemand je vraagt om wat leuks te doen vergeet jij dat je zou fitnessen.

Maar ach, lui zijn heeft ook zijn voordelen. Gelukkig ben je ook nog een behoorlijk slim:
Ben je een beetje lui? Dat is een teken dat je intelligent bent

Reageer op artikel:
Ben je ambitieus maar ook aartslui? Dan herken je deze 6 struggles
Sluiten