Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 29 dec 2016

Ben je de jongste thuis? Dan heb jij grote kans om miljonair te worden zegt de wetenschap

Als jongste zusje heb jij natuurlijk tal van voordelen. Je ouders waren net wat makkelijker. Je kreeg liefdestips van je grote zus. En je broer beschermt je nog steeds als zijn kleine meisje. Maar wist je dat je ook meer kans hebt om rijk te worden als jongste van het gezin?

Ja, echt, jij, het schattige doch rebelse zusje, hebt de meeste kans om miljonair te worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Birmingham.

Jongste zusjes zijn het allersuccesvolst

De onderzoekers bestudeerden 6300 Britten die een verschillend aantal broers en zussen hadden. En wat blijkt? Het jongste lid van het gezin is rebelser, onderzoekender, onconventioneler en neemt meer risico’s.

De jongste thuis zijn

De wetenschappers ontdekten dat als een familie bestaat uit twee kinderen, de jongste het vaakst ondernemer wordt. 49 procent vaker zelfs. En in gezinnen met drie kinderen wordt de jongste 43 procent vaker eigen baas dan de oudere kinderen.

En juist doordat je ondernemer wordt en risico’s durft te nemen, heb je meer kans om rijk en succesvol te worden. Dat is namelijk dé manier om je bankrekening te spekken en miljonair te worden.

Ben jij de jongste? Dan heb je het dik voor elkaar.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Oudste, middelste of jongste? Dat kan je relaties op deze manieren beïnvloeden

Reageer op artikel:
Ben je de jongste thuis? Dan heb jij grote kans om miljonair te worden zegt de wetenschap
Sluiten