Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 28 jun 2017

Ben je een beetje vergeetachtig? Dat is een teken van intelligentie

Soms vraag je je af of je jezelf niet eens gaat vergeten. Je vergeet namelijk constant alles. Waar je je sleutels hebt gelaten. Met wie je ook al weer hebt afgesproken die dag. Maar weet je wat, dat geeft helemaal niets. Dat je een beetje vergeetachtig bent, betekent namelijk dat je slim bent. Ha!
Dacht je dat vergeetachtigheid een teken is dat je brein aan het falen is? Nou, dan heb je het helemaal bij het verkeerde einde. Het is namelijk juist een tegen van intelligentie dat je niet alles onthoudt.

Wat vergeten? Dan ben je een genie

Dat blijkt uit onderzoek van twee Canadese wetenschappers, gepubliceerd in het blad Neuron. Volgens heb is het helemaal niet de bedoeling dat je werkelijk álles wat je ziet of meemaakt onthoudt. Je kunt namelijk alleen goed functioneren als je af en toe iets vergeet.

Dat werkt zo: hoe meer informatie je onthoudt, hoe moeilijker het voor je brein wordt om belangrijke informatie terug te vinden. Ook wordt het zo moeilijker om keuzes te maken.

Geen wonder dus dat je vaker dingen vergeet als je een belangrijke keuze moet maken. Maak je geen zorgen. Jij bent super intelligent.

Lees ook: Dikke bovenarmen? Dit is hoe je er gemakkelijk vanaf komt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ben je een beetje vergeetachtig? Dat is een teken van intelligentie
Sluiten