Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 13 dec 2016

Ben je een cheese lover? Dan herken je deze 14 dingen als geen ander

Een leven zonder kaas kan je je niet voorstellen. Je geeft vaak je ouders de schuld, aangezien zij begonnen met de ´gezonde´ boterham met kaas. Het is je grootste zonde en je grootste liefde. Nu, later en voor altijd. Want kaas, wat ben je toch gruwelijk lekker:

1. Er gaat geen dag voorbij zonder kaas

Of het nou op je brood is, in je salade of een pasta die verdrinkt in kaas. Er gaat geen dag voorbij zonder kaas. En als dat wel dreigt te gebeuren, eet je gewoon zomaar een blokje of plakje kaas tussendoor.

2. Je zegt nooit ´stop maar´ met Parmezaan over je pasta

Het is je favoriete moment als ze vragen: ´Wil je ook Parmezaan over je pasta?´ ´Zeg maar stop als je het genoeg vindt´. Dat zeg je uiteraard niet, je wacht gewoon totdat die hele blok kaas over jouw pasta zit. Zalig.

3. Je smelt zelf bijna bij het zien van gesmolten kaas

Soms zoek je op Pinterest foto´s op van gesmolten kaas. En je volgt uiteraard ook verschillende Facebook pagina´s waar ze filmpjes maken van gesmolten kaas op pizza´s, in broden, in pasta´s én op al het andere wat eetbaar is.

4. Quattro Formaggi is je lievelingspizza

Duh, de enige pizza die écht begrijpt wat een goede portie kaas is. Desalniettemin vertel je tijdens je bestelling dat je wel wat extra kaas zou willen.

5. Je wordt dolgelukkig als je online ´extra kaas´ ziet

Jaha, er zijn sommige online restaurants waar je kan kiezen voor een pizza met een extra laag kaas.

5. Je hebt medelijden met mensen die geen kaas mogen eten

Want die arme schatten zijn allergisch en dat betekent dat ze geen kaas kunnen eten. Geen jonge kaas, geen oude kaas, geen truffelkaas, geen gesmolten kaas én ook geen mozzarella.

6. Of op een anti-kaas dieet zijn

Hóe kan je het jezelf in hemelsnaam aan doen? Jij zou alles schrappen behalve kaas als het nou per se moest.

7. Of nog erger, het niet lusten

Je verdenkt deze groep mensen nog steeds van keihard liegen. Of ze zeggen het misschien omdat ze bang zijn om dik te worden. Maar het niet lekker vinden? Dan heeft god echt niet het beste met je voor gehad.

8. Je denkt vaak: ´Zat er maar kaas in, op of bij´

Want dat maakt alles lekkerder. En als het er niet bij in of op zit dan mis je ook echt iets. Het geeft namelijk de smaaksensatie die jij zo graag ervaart.

9. Kaasfonduen = life

En daarom ben je ook dolblij dat de winter is aangebroken. Of je wel of niet op wintersport, doet er niet toe. Als je nog de ultieme plek zoekt voor de allerlekkerste kaasfondue: Café Bern in Amsterdam.

10. Cheesecake telt ook mee

Because there is cheese in it baby.

11. Je vindt kaas vaak lekkerder dan een man

Van kaas kan je op aan, het is altijd lekker, maakt je altijd gelukkig en doet je hunkeren naar meer. Een man daarentegen kan je nog wel eens afstoten, kan zelfs vies zijn of een keer niet in de smaak vallen.

12. Je cholesterolgehalte is een zorg voor later

Oeps…

13. Als mensen vragen of je een verslaving hebt lieg je

Want wanneer ben je verslaafd aan kaas? En is dat iets slechts? Je houdt het maar liever voor je en vertelt iedereen vol trots: ´Verslavingen? Nee die heb ik niet!´

14. Als toetje neem je altijd maar dan ook altijd een kaasplankje

Een zoet toetje? Geen denken aan. En vanaf het moment dat je het restaurant in stapt, verheug je je al op het plankje.

Deze wil jij hoe dan ook hebben:
Jaaa! Deze kaasadventskalender is perfect voor alle kaaslovers

Reageer op artikel:
Ben je een cheese lover? Dan herken je deze 14 dingen als geen ander
Sluiten