Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 3 mei 2017

Ben je een stresskipje? Zeg dan dit woord niet meer en je zal merken dat je minder gestrest wordt

Je moet nog de badkamer schoonmaken, boodschappen doen, twee essays schrijven en je sokken wassen; waarom bestaat jouw dag niet uit 25 uur, want dat zou je een stuk beter uitkomen. Terwijl je vreest voor een veel te hoge bloeddruk, gaat het leven in een rap tempo door. Maar goed nieuws: als je slechts jouw vocabulaire een klein beetje aanpast, gaat het geheid al een stuk beter met je stresslevel.

Meteen een aantal stressleveltjes omlaag door simpelweg één woord aan te passen? Het is bewezen. In plaats van het van de daken te schreeuwen dat je gestrest ben, blijkt nu dat het het beste is om het woord ‘stress’ überhaupt te vermijden. Neem dit woord daarom niet meer in jouw mond.

Neppe stress

Psychotherapeut Seth Swirsky heeft ondervonden dat het woord ‘stress’ alleen al chemicaliën in jouw lichaam doet opwekken waardoor het brein denkt dat je het ook daadwerkelijk hebt en daarom gaat voelen. Door het woord ‘stress’ zelf niet meer te gebruiken, worden deze nutteloze stofjes niet meer aangemaakt en krijg je geen extra stress.

Positiviteit werkt

In plaats van ‘Ik ben zo ongelooflijk gestrest’, kan je daarom beter zeggen ‘Het is nu even druk, maar het gaat me lukken’. Door deze positiviteit toe te voegen aan een minder positieve zin, leidt je jouw grijze massa om te tuin en ga je je minder gestrest voelen. En minder gestrest, betekent een betere productiviteit en resultaten.

Vanaf nu is het mogelijk om de stress de laan uit te sturen en je beter te laten voelen. Het woord ‘stress’ haal jij uit jouw persoonlijke dikke van Dale en ‘uitdaging’ wordt in de plaats gezet. Yes we can!

Dit wil jij ook weten: 1-0! Vrouwen kunnen beter tegen stress dan mannen

Reageer op artikel:
Ben je een stresskipje? Zeg dan dit woord niet meer en je zal merken dat je minder gestrest wordt
Sluiten