Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 7 nov 2016

Ben je sarcastisch? Dan heeft íedereen jou nodig in zijn of haar leven

Misschien heb je het al eens gemerkt dat je vriendinnen je missen als je er een keer niet bij bent. En gek is het ook niet, want met je sarcastische karakter wat overal in terugkomt: je humor, je beslissingen, je advies en gedrag ben je irreplaceable in ieders leven. YAY!

1. Je bent geweldig goed in Compliming

Sarcastische meisjes doen aan ‘compliming’. Oftewel een compliment en een belediging in één zin. Jij kan dingen zeggen als: ‘Ik vind jou net zo leuk als mijn derde konijntje Snuf’ dan bedoel je dat je best friend je net zo dierbaar is als Snuf. Door dit te doen kunnen anderen makkelijker je complimenten ontvangen en is het allemaal met een speelse knipoog.

Iedereen is dol op jouw sarcasme

2. Er bestaan geen taboes in jouw leven

Als sarcastische vriendin zie je nergens de schaamte van in. Elk onderwerp kan met jou worden besproken zonder dat het ongemakkelijk wordt. Met je sarcastische opmerkingen weet je gek genoeg iedereen op zijn of haar gemak te stellen. Een ander voelt hierdoor ook minder snel schaamte voor ´iets´.

3. Je hebt ingenieuze oplossingen en advies voor anderen

Door je sarcastische karakter heb je altijd oplossingen waar een ander niet aan denkt. Krijgt je vriendinnetje een vervelend Whatsappje van haar crush? Dan weet jij precies hetgeen te zeggen waardoor alles weer goed is voor haar. En je sarcastische advies wordt altijd opgevolgd, want je brengt het met de nodige flair waardoor niemand ooit zal zeggen dat je iets zegt wat niet klopt. Dr. Phil eat your heart out.

4. Als iemand zich níet druk maakt ben jij het wel

Want waarom druk maken om iets wat toch niet meer te veranderen valt? En uiteraard zeg je dat allemaal met de nodige sarcasme. Je weet je vriendinnen altijd in te laten zien dat het leven niet zo zwaar is als het soms lijkt. Maar ook als een vriendin je afzegt of een uurtje later komt ben jij niet zo snel over de rooie. Want ach, sarcasme lost een hele hoop op in het leven.

5. Discussies met jou zijn een waar feestje

Je vindt het namelijk niet nodig om bij elke discussie een ander aan het huilen te maken of zelf boos te worden. Je bent geweldig goed in ´luchtig´ discussiëren. En dat wil iedereen in zijn leven want bij jou durven ze te zeggen wat ze vinden zonder dat het op ruzie uitloopt. Discussies met jou draaien vaak uit op huilen, maar dan wel huilen van het lachen.

6. Je wordt niet boos als je een keer de sjaak bent

Je vriendinnen mogen je gerust af en toe als pispaaltje gebruiken of een flauwe grap naar je hoofd gooien. Gênante verhalen over jou die worden herhaald op je verjaardag in front of everyone vind jij helemaal niet erg. Nee, jij vindt het prima om een keer de sjaak te zijn.

7. Je bent de eerlijkste vriendin die iemand zich kan wensen

Wat je vriendinnen je niet direct in dank afnemen maar achteraf altijd. Bovendien weet je de harde waarheid ook altijd met je oude vertrouwde vleugje sarcasme te brengen waardoor ze nooit gekwetst raken door je eerlijke woorden. Als ze jou iets vragen dan durven ze hun hand in het vuur te steken voor een glas eerlijk antwoord.

8. Je neemt vijanden op een tactische manier te grazen

Want sarcasme is nooit precies te vangen of te beoordelen door een ander. Je bent een ster in vlijmscherpe opmerkingen naar vijanden van jou en je vriendinnen. Maar of ze jou ooit een gemeen meisje kunnen noemen? Nope. Sarcastisch? Ja, dat wel.

9. Je hebt de leukste humor die er bestaat

Een sarcastische vriendin is een verrijking in ieders wereld.

Mannen doen er goed aan om dit te weten voordat ze met jou gaan daten:
6 x wat je wil weten als je een sarcastisch meisje gaat daten

Reageer op artikel:
Ben je sarcastisch? Dan heeft íedereen jou nodig in zijn of haar leven
Sluiten