Ben je weer te laat vanochtend? Deze 7 dingen denkt iedereen over je

Yasmine Esser 1 feb 2016 Life

Eigenlijk, diep van binnen, heb je een hekel aan te laat komen. Je probeert dan ook iedere dag weer om bij elke afspraak op tijd te komen. Helaas lukt het je maar zelden. Je omgeving is inmiddels niet meer zo optimistisch als jij. Je wilt écht op tijd komen, maar de mensen om je heen weten wel beter.

1. Niemand kijkt op als je met een verhit hoofd op je werk verschijnt

Want het is heus geen uitzondering dat je te laat komt. Waarom heb je je eigenlijk zo gehaast? Iedereen verwacht toch dat je later begint en je vindt het ook geen probleem om aan het einde van de dag wat langer te blijven.

2. Niemand gelooft waarom je te laat bent

Ja, ja, de vaatwasser was stuk, er was gedoe met een klusjesman, de rits van je jeans ging stuk toen je de deur uit liep én je had bijna een ongeluk onderweg. Dat allemaal op één ochtend? Niemand gelooft het, zelfs niet als het écht waar is. Je staat heus geen potje te liegen hoor. Je kunt er niets aan doen dat je niet op tijd arriveert.

4. Maar mensen liegen wél tegen jou

Niemand verwacht namelijk dat jij op tijd gaat zijn. Daarom zeggen ze dat de meeting stipt om negen uur begint, terwijl het uiteindelijk half tien blijkt. Of dat jullie om kwart voor drie hebben afgesproken, maar de rest is er pas om drie uur. Hm, je vond het al zo’n gekke tijd.

5. Mensen denken dat het je niet interesseert

Ze vinden je houding maar onverschillig. Kennelijk hecht je geen waarde aan de afspraak met hen, anders was je wel wat eerder vertrokken. Niemand gelooft dat je echt flink hebt gehaast.

6. Of juist dat je een super druk leven hebt

Dat vind je dan weer helemaal niet erg, dat je die indruk wekt.

7. Als je een keer wel op tijd bent, kaart iedereen dat aan

Uitspraken variërend van: ‘Hee, wat doe jij nou hier?’ , ‘Je bent op tijd!’ tot ’Wat ben je vroeg’ . Je vindt het zo irritant dat je overweegt in het vervolg gewoon weer te laat te komen. Gelukkig hoef je daar totaal geen extra moeite voor te doen.

LEES OOK: Mensen die te laat komen hebben 1 ding gemeen: Ze zijn optimistisch en levensgenieters

Reageer op artikel:
Ben je weer te laat vanochtend? Deze 7 dingen denkt iedereen over je
Sluiten