Ben jij een bezig bijtje? Met deze 7 tips blijf je fit ondanks dat je druk bent

Veel werken en in het weekend gezellig afspreken met vriendinnen, jouw planning is altijd gezellig druk. Je bent gek op sporten maar vind het moeilijk om dit allemaal met elkaar te combineren. Met deze tips blijf jij alsnog fit ondanks dat je een drukke agenda hebt:

Wist je dat sporten ook heel goed is voor jouw brains? Waarom, lees je hier.

1. Niemand is perfect

We vergeten allemaal wel eens te sporten of we hebben er allemaal wel eens geen zin in. Niemand is perfect en dit hoef jij ook zeker niet van jezelf te verlangen. Doe wat je kunt en wanneer je het kunt maar leg vooral de lat niet te hoog voor jezelf.

2. Kwaliteit over kwantiteit

Kies voor work-outs die kort maar toch intensief zijn. Je staat misschien niet uren in de sportschool maar je hebt toch mooi weer je dagelijkse sportdosis gehad. Kortere en intensievere work-outs kunnen meer voor je lichaam doen dan bijvoorbeeld uren cardio.

3. Vind de juiste work-out voor jou

En dat brengt ons op het volgende: kies de sport die bij jou past. De een kan uren hardlopen, de ander kan heel lang baantjes trekken. Ben je meer van yoga? Kies dan lekker voor yoga. Je zult merken dat zodra je een sport doet die je leuk vindt, je meer gemotiveerd bent en zin hebt om te sporten.

4. Laat die weegschaal voor wat het is

Vergeet de cijfertjes. Dit is lastig, maar zodra je je niet meer teveel op je gewicht concentreert zul je merken dat het sporten je veel fijner afgaat. De cijfers bepalen niet hoe goed jij bezig bent met sporten, kijk in plaats hiervan wat vaker in de spiegel. Deze laat je het echte resultaat zien.

5. Doelen

Stel voor jezelf realistische doelen. Wat wil je echt bereiken en binnen hoeveel dagen? Je zult merken dat als je duidelijke en realistische doelen voor jezelf bepaalt, het sporten veel makkelijker gaat.

6. Steun

Vind een gezellige work-out buddy, zo word je meer gedreven om te sporten. Met twee bereik je meer dan in je eentje, plus gezellig kletsen kan je afleiden als je het even zwaar hebt tijdens jouw work-out.

7. Resultaat

Geniet van het voldane gevoel na het sporten. Zodra je merkt hoe goed je je voelt, wil je nog veel vaker sporten. Zo blijf je fit en vind je een goede balans tussen het sporten en jouw drukke agenda.

Reageer op artikel:
Ben jij een bezig bijtje? Met deze 7 tips blijf je fit ondanks dat je druk bent
Sluiten