Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 7 okt 2016

Bergen beklimmen of naar het strand? Dit zegt je vakantiekeuze over je

Waar heb jij je laatste vakantie doorgebracht? Was het zon, zee, strand of een prachtig uitzicht, bergschoenen en een dikke sjaal? Het zegt iets over jouw karakter en je geluk. Het strandleven of het bergleven weerspiegelen bepaalde eigenschappen. Jouw keuze voor je vakantiebestemming zegt meer over je dan je denkt:

Houd je meer van bergen of van strand? Deze studie heeft aangetoond dat introverte mensen meer geneigd zijn zich terug te trekken in de natuur, zoals bergen of bossen om daar helemaal tot rust te komen. Extroverte mensen zijn juist meer geneigd om de sociale aspecten en interactieve ruimtes op te zoeken, zoals het strand waar heel veel mensen (lees lekkere mannen) rondlopen.

Andere factoren zoals leeftijd, geslacht en ras spelen bij dit onderzoek geen rol in de keuze voor bergen of strand. Puur de persoonlijkheid is belangrijk. Wel bleek dat als de rollen werden omgedraaid, beide partijen zich ongemakkelijk voelden.

Even tot jezelf komen of juist interactie

Als je in de bergen bent, dan ben je op een stille plek, waar je over je diepe gedachtes na kunt denken. Hier kun jij nadenken over je diepzinnige ideeën, heerlijk om even weg te zijn van het drukke leven. Het strand daarentegen bestaat uit lawaai, aandacht, plezier en interactie. Op het strand bevinden zich mensen die graag hangen en mensen willen ontmoeten.

Nu lijkt het alsof een vakantie in de bergen alleen voor solo reizigers is en je voor een vakantie met je vrienden naar het strand gaat. Deze keuze hangt ook af van je persoonlijkheid, ben je liever alleen of ga je liever met je vrienden? Introverte en extroverte mensen werden op beide plekken onderzocht. Daaruit bleek dat de introverte persoon het gelukkigst is op een rustige plek en de extroverte persoon voelt zich comfortabel in een drukkere omgeving.

Home sweet home

Voel je je niet op je plek in een drukke stad? Of ben je de stilte in het dorp helemaal beu? Dat zegt genoeg. We vestigen ons op een plek waar we ons fijn voelen, een plek waar we helemaal onszelf kunnen zijn.

Zorgen dat je niet aankomt op vakantie? Met deze 6 tips kom jij geen gram aan op vakantie

Reageer op artikel:
Bergen beklimmen of naar het strand? Dit zegt je vakantiekeuze over je
Sluiten