Beroemde vrouwen die hun haren inruilden voor een pixie-cut

Het afknippen van haren bij vrouwen heeft altijd een statement gemaakt. Lang haar wordt nu eenmaal vaak geassocieerd met vrouwelijkheid, waar kort haar wordt geassocieerd met mannelijkheid. Maar daar lieten wij dames ons niet door kennen, want ook wij zetten er massaal de schaar in. Welke beroemde dames knipten hun haren af en werden een echt statussymbool?

Jean Seberg (1957)Deze Amerikaanse actrice debuteerde in de film Saint Joan, waarvoor ze haar zachte lokken vaarwel moest zeggen in ruil voor een stoere pixie.

Edie Sedgwick (1965)
Een oorspronkelijk brunette, die haar haren afknipten en bleekte tot blond en zilver. Daardoor mocht ze vervolgens wel naar de feestjes van Andy Warhol waardoor de dame al snel veranderde in een echte It-girl.

Mia Farrow (1965)
Hoewel Mia destijds zelf beweerde dat ze haar haren had afgeknipt met een nagelschaartje, neemt Vidal Sassoon nog steeds de credits voor haar look. Ze speelde in diverse soap opera’s.

Nina Simone (1965)
Deze sing en songwritester begon haar carrière met een korte bob. Ze debuteerde in Nederland met haar nummer ‘Four Women’ over hoe zwaar het leven van de donkere vrouw op dat moment was: “My skin is black, my arms are long. My hair is woolly, my back is strong.”

Twiggy (1966)
Celeb haarstylist Leonard was opzoek naar modellen om een nieuw kort kapsel bij uit te proberen. Het korte koppie liet Twiggy’s ogen prachtig naar voren komen waardoor ze één van de bekendste dames ter wereld werd zónder achternaam.

G. I. Jane (1997)Demi Moore speelde in G. I. Jane als luitenant, waardoor haar lange lokken haar al snel moesten verlaten. In de film scheert ze haar haren zelf af waardoor de mannen in haar peloton ineens een stuk angstiger voor haar worden.

The Parent Trap (1998)Lindsay’s beste film na Mean Girls, Parent Trap. In het verhaal komt ze haar lang verloren tweelingzusje tegen en ruilen de twee van leven. Het haar moest een verschil aangeven in lage en hoge klasse.

Felicity (1999)Keri deed altijd precies wat zijzelf wilde. Toen haar lokken werden afgeknipt in haar TV-serie werd haar al snel aangeraden om maar een pruik te gaan dragen. Gelukkig vertikte Keri dit en maakte zij een statement naar zichzelf en de wereld.

Kate Moss (2001)Kate knipte haar lokken af net voor de geboorte van haar dochtertje. Dat scheelde in ieder geval weer tijd in de ochtend.

Emma Watson (2011)Na de laatste Harry Potterfilm knipte Emma zo snel mogelijk haar haren af. Ze wilde een streep trekken bij HP en door met haar leven, een nieuw leven.

Michelle Williams (2013)Michelle draagt haar haren nu kort in gedachtenis van haar overleden vriend en vader van haar kind: Heath Ledger. ‘Ik heb het geknipt voor de enige hetroseksuele man die ooit kort haar aantrekkelijk vond en ik draag het in memoriam aan hem’. (Ach, wat weten die mannen nou.)

Reageer op artikel:
Beroemde vrouwen die hun haren inruilden voor een pixie-cut
Sluiten