Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 1 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Beschadigd haar? Zo herstel je het

De haartrends van tegenwoordig vragen veel van ons haar. Het bleken, verven, stijlen en dragen van extensions staat prachtig, maar laat ons haar hoogstwaarschijnlijk ietwat beschadigd achter. Geen paniek: deze vier regels zorgen ervoor dat jouw haar er weer als nieuw uit komt te zien.

 1. Wees voorzichtig met chemicaliën
  Er kan ontzettend veel fout gaan wanneer je thuis aan de slag gaat met chemicaliën. Wil je je haar bleken? Ga dan altijd naar een expert die precies weet hoe jouw haar behandeld moet worden. Het bleken van je haar, wanneer het niet op de juiste manier gedaan wordt, kan erg veel schade aanrichten. Het laat je haar droog achter en je haar kan permanent zijn kleur verliezen.
 2. Ken je eigen haar als geen ander
  Ben je er niet zeker van of je breekbaar haar hebt? Dan kan je een klein en snel testje doen. Pak een aantal haren vast, vlakbij je hoofd. Trek er zachtjes aan en als je haren makkelijk breken, weet je dat je voorzichtig moet zijn met strakke haarstijlen.
 3. Strakke vlechten en extensions zijn een no-go
  Strakke haarstijlen kunnen je haar (en hoofdhuid) beschadigen. Niets hoeft zó strak te zitten, als het maar comfortabel en stevig zit. Het gaat om het gebruik van de juiste techniek om je haar op z’n plek te houden. Wat extensions betreft, er zijn zoveel verschillende soorten en specialisten. Dus doe goed research voordat je ergens aan begint.
 4. Masseer je hoofdhuid regelmatig
  Een regelmatige massage van je hoofdhuid zorgt voor een goede doorbloeding, wat weer resulteert in een snellere en gezonde groei van je haar. Wil je jezelf eens goed verwennen? Kies dan een lekker geurende olie uit (pepermunt, kokos, enzovoort) en masseer dit 10-15 minuten in je haar voordat je je haar gaat wassen.
 5. Reageer op artikel:
  Beschadigd haar? Zo herstel je het
  Sluiten