Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 27 jul 2018

Chill! Met deze vakantiebaantjes verdien je het meeste geld (en daar kun jij wel van op vakantie gaan)

Heb jij nog wat knaken nodig om je vakantie en tientallen festivals deze zomer te bekostigen? Er zijn een aantal zomerbaantjes die behoorlijk goed betalen en dit jaar is het salaris hoger dan ooit. Kom maar door met die sollicitaties (en extra festivals met al dat geld).

Wie op vakantie wil zal daar ook wat geld voor opzij moeten zetten. Een weekje Ibiza is namelijk allesbehalve goedkoop, maar daar willen we dan ook graag voor werken. Wel zo chill als je een bijbaantje hebt waar je een beetje goed mee verdient.

De best betaalde zomerbaantjes

Het goede nieuws is dat het salaris voor vakantiebaantjes dit jaar hoger is dan ooit. Een aantal jobs springen er met kop en schouders bovenuit en jij wil vast dolgraag weten welke dat zijn.

Hier komen ze. Baantjes in de zorg, op het kantoor en als schoonmaakster verdienen het beste in de zomer. Als schoonmaakster is je gemiddelde uurloon 11,94 euro. Het salaris van een baantje in de zorg levert je gemiddeld 11,06 euro op per uur en een baantje op het kantoor zo’n 10,18 euro.

Beter niet in de horeca

Toch werken veel jongeren in de horeca, waar je gemiddeld maar 7,28 euro per uur verdient en daarvoor nog moet ploeteren ook. Wie meer wil verdienen kan dus beter gaan schoonmaken deze zomer. Om vervolgens lekker onderuit op je handdoekje neer te strijken in Ibiza.

AD

Reageer op artikel:
Chill! Met deze vakantiebaantjes verdien je het meeste geld (en daar kun jij wel van op vakantie gaan)
Sluiten