Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 28 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Beautify tipt: zó vind je de haarconditioner die het beste is voor jouw haar

Waarschijnlijk heb je de beste skincare nu wel gevonden. Na veel proberen heb je nu eindelijk de beste gevonden voor jouw huidtype en zó werkt het ook voor je haren. Het is een proces van trail-and-error. Je haartype hangt af van de textuur van je haar en de staat van je haar (vettig of juist droog). Dit heeft allemaal te maken met het vinden van de beste haarconditioner voor jouw haar.

Het is een uitdaging, maar deze gaan we graag aan.

Haarconditioner

Als je steil haar hebt, kunnen de oliën van de producten die je gebruikt in één rechte lijn van je hoofdhuid naar de puntjes gaan. Je haar heeft er ongeveer drie dagen voor nodig om dit te doen. Dat is relatief snel. Voornamelijk als je het vergelijkt met krullend haar hiervoor duurt het namelijk veel langer. Dat is dan ook de reden waarom steil haar vaker gewassen moet worden. Je haar wordt simpelweg gewoon sneller vet door de oliën.

Lees ook: Tips om je haar goed te wassen want bijna iedereen doet deze 6 dingen verkeerd

Maar dit is niet het enige waar je op moet letten bij het kiezen van een haarconditioner. Het gaat namelijk ook om de mate waarin je haar water opneemt. Als je redelijk poreus haar hebt neemt het veel water op, dit kan lijden tot het afbreken van je haar. Poreus haar kan ook sneller droog worden ondanks dat het meer water opneemt. Dit komt omdat het het water niet kan vasthouden. Krullend haar heeft dit meer dan steil haar.

Ook als je je haar veel verft, veel stress hebt of veel hete stylingtools gebruikt wordt je haar meer poreus. Om dit soort haar te behandelen met haarconditioner komt het op hetzelfde neer als een droge huid. Je moet dus op olie gebaseerde haarconditioner gebruiken die je haar diep voedt. Er zijn dus vier verschillende mogelijkheden:

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

1. Steil haar met een lage mate van poreusheid

Als je dit soort haar hebt, dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat je haar niet zo goed reageert op haarconditioner. Toch is er iets voor jou. Blijf weg van alle heftige en olieachtige haarconditioners. Je kunt een conditioner proberen die alleen maar hydraterend is, zoals bijvoorbeeld een aloë vera mist.

2. Steil haar met een hoge mate van poreusheid

Je haar wordt waarschijnlijk snel vet van zichzelf. Als je veel stylingtools gebruik kan je een best een zwaar voedende haarconditioner gebruiken. Dit heeft je haar nodig om te herstellen. Kijk voor producten met deze ingrediënten: glycerin, aloë vera en honing.

3. Krullend haar met een lage mate van poreusheid

Dit soort haar is het lastigste om te verzorgen. Je moet een goede balans zien te vinden. Aan de ene kant heb je iets voedends nodig voor je punten, omdat het lang duurt totdat natuurlijke oliën je punten bereiken en deze dus droog kunnen worden. Maar aan de andere kant wil je geen oliën gebruiken voor je haaraanzet. Kijk voor een lichte haarconditioner met bijvoorbeeld melk, dit zou moeten werken voor jouw haar.

4. Krullend haar met een hoge mate van poreusheid

Jij kunt alle producten gebruiken, maar het beste is om haarconditioner te kiezen met producten zoals kokosnoot en castor. Daarnaast ook haarbutters met mango, murumuru en cupuacu. Je kunt zelfs meerdere lagen haarconditioner gebruiken of probeer eens een leave-in conditioner.

Reageer op artikel:
Beautify tipt: zó vind je de haarconditioner die het beste is voor jouw haar
Sluiten