Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 7 juni 2018

Dit zijn de allerbeste manieren om puistjes te voorkomen

Acne is vervelend en het liefst spot jij geen enkele pukkel. Gelukkig kan jij zelf veel doen om puistjes te voorkomen. De meest effectieve manieren lees je hieronder.

Zeg maar bye bye tegen je puistjes, want deze simpele tips laten jou puistjes tot het verleden behoren. Volg de tips en voorkom die nare puistjes.

Slaap voldoende

Slapen doet wonderen voor jouw huid. Als je te weinig slaapt heeft dit effect op jouw stresslevel en hormoonhuishouding. Doordat dit in de war raakt, werk jij puistjes in de hand (en in dit geval op je gezicht). Je hoeft geen winterslaap te doen, maar 7 uur is toch wel het minimum.

Let op suikers

Als jij veel koolhydraten en suikers tot je neemt, geeft dit een twist aan je bloedsuikerspiegel. Deze schiet van hot naar her. Je lichaam reageert hierop en uit dat in ontstekingen. Daarnaast heeft jouw immuunsysteem hieronder te lijden. Te veel insuline in jouw bloed zorgt voor acne.

Water drinken

Deze tip lees je werkelijk overal maar hij is dan ook essentieel bij het voorkomen van puistjes. Water reinigt het lichaam, je spoelt alle toxines uit jouw lichaam en daardoor kan de ontwikkeling van verdere puistjes uitblijven.

Lekker bewegen

Voldoende lichaamsbeweging zorgt ervoor dat jij het stresslevel de baas bent. Beweging heeft een gunstig effect op hormonen en bloedcirculatie. Je houdt de boel circulerende, en dat draagt bij aan een mooie huid. Mocht je zwaar gaan sporten is het wel raadzaam om je gezicht vervolgens te wassen, op die manier voorkom jij verstopte poriën.

Zonnebrand smeren

Uiteraard moet je altijd goed smeren tegen de zon. Maar ook als je last van puistjes hebt, is dit minstens net zo van belang. Smeer niet te dik, dan prop die je poriën letterlijk vol. Een dun laagje is voldoende want uitdrogen door de zon maakt jouw puistjes alleen maar erger.

Verschoon je beddengoed

Vieze kussenslopen en beddengoed zorgen voor uitbraken van puistjes, je kan dit makkelijk voorkomen door geregeld je beddengoed te verschonen. Als je het hele bed te veel gedoe vindt, is het handig in ieder geval jouw kussensloop vaak te vervangen.

Omega-3

Dit goedje is zeer belangrijk wanneer het aankomt op het voorkomen van puistjes. Gezonde vetten werken geweldig voor de huid. Omega-3 gaat ontstekingen tegen en reguleert de talgproductie. Omega 3 kan je verkrijgen uit lijnzaad en zalm (of vitamine potjes).

Reinig je gezicht

Het is belangrijk om je gezicht 2 keer per dag te wassen. Gedurende de dag wordt je gezicht namelijk blootgesteld aan allerlei ongezonde toxines en stoffen. Door je gezicht te reinigen voorkom jij verstopte poriën en dus ook puistjes.

Make-up minderen

Het is begrijpelijk dat je jouw puistjes het liefst weg smeert door middel van make-up. Maar al dat ‘gesmeer’ doet meer kwaad dan goed. Je smeert je poriën namelijk dicht en bij een tekort aan frisse lucht, kunnen deze verstopt raken. Probeer make-up op natuurlijke basis, dat kan een hoop schelen.

Drink met mate

We weten dat het gezellig is, maar het is oh-zo slecht voor jouw huid. Alcohol heeft een uitdrogend effect op de huid en dat is een voedingsbron voor puistjes. Balans is de key. Je hoeft echt niet alle gezelligheid uit jouw leven te verbannen, maar zorg voor een gezonde balans en voorkom daarmee puistjes.

Heb je puistjes op je lichaam? Lees hier wat het betekent.

Reageer op artikel:
Dit zijn de allerbeste manieren om puistjes te voorkomen
Sluiten