Beste nieuws ooit! Als je wil afvallen hoef je alcohol niet te laten staan

Ja, we herhalen het nog even. Als je wilt afvallen hoef je alcohol niet te laten staan. Het hoeft niet. Voortaan hoef je niet meer vroeg weg bij feestjes of op een droogje te zitten bij een gezellige borrel. Je kunt fit worden én gezellig een wijntje drinken.

Spring je al een gat in de lucht? Omdat je gewoon erg gelukkig wordt van een wijntje op z’n tijd? Wij begrijpen het volkomen. Máár, we gaan je nog gelukkiger maken. Want het blijkt zelfs dat alcohol een positieve invloed kan hebben op je tailleomtrek.

Afvallen en alcohol

Al een tijd lezen we o-ve-ral hoe slecht alcohol is voor je gewicht. Als je wilt afvallen, was de opvatting, dan kun je beter niet drinken, want in alcohol zit flink wat calorieën. En drank zou er ook nog eens voor zorgen dat het vet wat je al hebt, niet goed verbrand wordt.

Maar, daar komt nu allemaal verandering in. Voor een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Current Obesity Reports, werd namelijk gekeken naar de verhouding tussen alcoholgebruik en overgewicht. En wat bleek? Het valt allemaal reuze mee.

Je hoeft alcohol helemaal niet te laten staan als je wilt afvallen. Want uit het onderzoek bleek dat bij vrouwen gematigd drinken zelfs een positief effect kan hebben op je tailleomtrek. Af en toe een glaasje drinken wordt zelfs gelinkt aan een lager lichaamsgewicht.

Terrasje, here we come

Oké, het gaat wel om gematigd drinken. Dus een of twee glazen per dag. Maximaal. Comazuipen is nog steeds niet zo goed voor je figuur. Voornamelijk omdat je van heel veel drinken, gewoon heel veel honger krijgt. En een kater. En daarvan krijg je weer zin in vette dingen, zodat je je minder miserabel voelt.

Maar voel je in ieder geval niet schuldig als je van een wijntje geniet. En bovendien: van het leven genieten, is dat niet eigenlijk het allerbelangrijkste?

We denken dat je dit ook leuk vindt om te lezen: Dit is hoevaak je nou écht moet sporten om het verschil te zien in de spiegel

ny times

Reageer op artikel:
Beste nieuws ooit! Als je wil afvallen hoef je alcohol niet te laten staan
Sluiten