Wanderlust? Dit zijn de leukste bestemmingen voor je volgende solotrip

In je eentje op reis gaan eng? Ja. In je eentje op reis gaan leerzaam? Dat zeker. En onvergetelijk. En bijzonder. Als je alleen het vliegtuig durft te pakken, zijn onderstaande reisbestemmingen ideaal voor jouw volgende solotrip.

Jij durfal – we like you.

Italië, de perfecte start voor jouw solotrip

Misschien geïnspireerd door de romantische film ‘Eat, Pray, Love’, gaan veel vrouwelijke soloreizigers naar Italië. Het eten, de heerlijke wijn, de gastvrijheid en vriendelijkheid van de Italianen, het lekkere weer: je wilt nooit meer naar huis. En al helemaal niet als je een knappe Italiaan aan de haak slaat.

Indonesië

Als je het aandurft om verder van huis weg te gaan, is Indonesië een dikke aanrader. Waarom? Komt ie: schitterende omgeving, lage prijzen, vele activiteiten, ontspanningsmogelijkheden en veel kans om andere (solo-)reizigers van over de hele wereld tegen te komen.

Peru

Dit is voor de backpackers onder ons. Niet vies van avontuur? Dan gaat jouw solotrip naar Peru. De toeristische infrastructuur is er geweldig en het leven erg goedkoop. Je hoeft niet bang te zijn om alleen op pad te gaan, want het Zuid-Amerikaanse land is een veilige bestemming om doorheen te reizen en de lokale bevolking is doorgaans erg vriendelijk.

IJsland

Misschien niet een land dat direct in je gedachten schiet en je moet natuurlijk opgewassen zijn tegen kou. Maar IJsland is een onvergetelijke bestemming. Bijzondere natuurverschijnselen van sluimerende vulkanen, reusachtige gletsjers, steile kliffen tot natuurlijk het noorderlicht… je zult deze reis niet snel meer vergeten.

Marokko

Dit is land met een rijke cultuur en een enorm fascinerend landschap. Het land staat voor veel vrouwen wellicht niet bovenaan de Bucketlist, er zullen absoluut uitdagingen zijn, maar dat betekent niet dat Marokko geen geschikte solo-reisbestemming is. Denk alleen al aan de mooie tapijten en mandjes die je in kunt slaan…

Stedentrip naar New York? Deze 10 dingen moet je weten en zien

Reageer op artikel:
Wanderlust? Dit zijn de leukste bestemmingen voor je volgende solotrip
Sluiten