Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 2 sep 2018

Life hack: Dít ingrediënt is de beste spinnenvanger ooit en staat gewoon in je keukenkastje

Je weet echt wel dat spinnen ongevaarlijke beestjes zijn. Je bent groter, sterker en bovenal zijn ze nog handig om muggen te vangen ook. Maar toch krijg je de rillingen als er eentje in huis zit. Daarom hebben wij een plantje gevonden, dat als ideale spinnenvanger dient.

Laten we eerlijk zijn: hoe vaak heb jij je vader of vriend gebeld om een spin uit je slaapkamer te komen verwijderen? Wij geven eerlijk toe: die keren zijn niet meer op twee handen te tellen. Het is ietwat beschamend, maar die achtpotige beestjes zijn nou eenmaal doodeng.

Zelfgemaakte spinnenvanger

Maar er is een lichtpuntje. Want vanaf nu hoef je niet meer met lood in je schoenen je vriend te vragen. Wij hebben namelijk een life hack voor je, waarmee je zelf een spinnenvanger kunt bouwen. Zonder in de weer te hoeven met spijkers, boormachines of ander groter geschut.

Het staat waarschijnlijk gewoon in je keukenkastje of in je tuin. We hebben het over munt. Spinnen schijnen namelijk een hele grote hekel te hebben aan de sterkte geur van het muntplantje. (Ehm, wist jij dat spinnen konden ruiken? Wij niet, hoor.)

Stalen zenuwen

Het werkt het snelste om een bosje munt naast de spin te hangen, want dan heb je de meeste kans dat hij zich zo snel als hij kan uit de voeten maakt. Het heeft wel wat stalen zenuwen nodig natuurlijk, om het bosje zo dichtbij de spin neer te leggen. Maar dan heb je wel wat.

Nog een ander briljant idee is het inslaan van etherische olie met munt erin. Dat ruikt namelijk nog sterker dan verse munt. Als je er dus echt zeker van wilt zijn dat er nooit een spin je slaapkamer binnenkruipt, raden we je aan een schaaltje met olie neer te zetten in je slaapkamer en woonkamer. Gewoon altijd. Uit voorzorg.

Iehhh! Er komt een invasie van huisspinnen aan dit voorjaar

ELLE

Reageer op artikel:
Life hack: Dít ingrediënt is de beste spinnenvanger ooit en staat gewoon in je keukenkastje
Sluiten