3 x de beste tips voor glanzend haar

Ben jij ook altijd jaloers op het glanzende haar van modellen en celebrities? Dat hoeft niet meer want jij kunt in een handomdraai hetzelfde haar hebben.

Glanzend haar komt door gesloten haarschubben. Daardoor wordt je haar glad, en licht weerkaatst beter op een glad oppervlak. Wanneer je haar beschadigd is en je haarschubben niet mooi gesloten en glad zijn, ziet je haar er dof uit. Heb jij en doffe look? Wij hebben drie tips voor je om je haar mooi te laten shinen.

1. Kou

Van kou sluiten je haarschubben. Het is daarom aan te raden om na het wassen van je haar te eindigen met koud water. Ditzelfde geldt voor het föhnen van je haar. Zet nadat je je haar droog en in model hebt geföhnd de föhn op de koudste stand en föhn je haren daarmee nog even na.

2. Gebruik de juiste producten

Kies voor milde shampoos met een neutrale pH-waarde. Deze shampoos houden de pH-waarde van je haar in balans waardoor het gezonder wordt. Gebruik na het wassen een verzorgende conditioner en vertroetel je haar eenmaal per week met een herstellend haarmasker.

Ook een ‘masker’ van kokosolie is perfect om je haar te laten glanzen. Wikkel je haar nadat je de olie hebt aangebracht in een handdoek en ga hiermee slapen. De volgende dag word je wakker met het meest glanzende haar ooit. Niet vergeten je haar hierna goed te wassen anders heb je in plaats van glanzend haar, vet haar.

Het gebruik van een serum zorgt ook voor ultieme glans. Je kunt een serum zowel op droog als p vochtig haar aanbrengen.

3. Verwijder restanten van haarproducten uit je haar

Je haar wassen met een shampoo is helaas niet genoeg om alle haarproducten uit je haar te krijgen, en dit maakt je haar dof. Om alle opgebouwde restanten te verwijderen bestaan er speciale clarifying shampoos. Dit zijn diepreinigende shampoos waarmee je je haar echt zo grondig mogelijk reinigt. Voor de DIY liefhebbers kun je ook een scheutje appelazijn toevoegen aan een liter water en hiermee je haar naspoelen.

Reageer op artikel:
3 x de beste tips voor glanzend haar
Sluiten