De allerbeste manier om klontjes te voorkomen bij het opdoen van je mascara

Stel je voor: je bent gek op mascara (wie niet), maar hebt er een hekel aan als de boel aan elkaar klontert. Je wil eigenlijk grandioze wimpers, maar zonder al het overbodige product. Gelukkig is daar nu een gemakkelijk trucje voor en ja, iedereen moet het kunnen leren. Het is even een handigheidje, maar backstage zijn ze er ook al helemaal fan van.

1. Schaf een mascara fan brush aan

Nog nooit van gehoord? Geen paniek. De handige tool zien we ook pas sinds kort backstage voorbij komen. Een mascara fan is een klein, plat kwastje met hele dunne haartjes. Mocht je nu druk opzoek gaan naar een fijne fan, probeer dan eens deze van M.A.C.

2. Gebruik alsnog je favoriete mascara

Hoewel je misschien niet meer het borsteltje van je mascara gaat gebruiken, heb je de mascara zelf natuurlijk nog wel nodig. Ga voorzichtig met de fan over het mascaraborsteltje, maar zorg dat je niet meteen teveel product op het kwastje smeert.

3. Aanbrengen

Zet nu het kwastje recht op de wimpers en begin bij de aanzet. Werk vervolgens rustig naar de uiteindes toe. Wiebel het kwastje heen en weer voor het meest natuurlijke en dekkende effect. Doe vervolgens hetzelfde voor de onderkant van de wimpers. Herhaal het proces met een nieuw laagje indien je nog wat meer volume verlangt, maar zorg dat je altijd de focus legt op de basis van je wimpers.

4. Restje

Breng het restje op de kwast aan op de onderste wimpers. Haal de rest vervolgens netjes van het kwastje en maak hem achteraf goed schoon. Met een beetje reiniger of bijvoorbeeld baby shampoo. Voilà! Grandioze wimpers. Hoe makkelijk was dat?

Reageer op artikel:
De allerbeste manier om klontjes te voorkomen bij het opdoen van je mascara
Sluiten