Pak je koffers maar! Dit zijn de 10 beste vakantiebestemmingen binnen Europa in 2019

Lonely Planet publiceert jaarlijks de beste Europese steden voor een stedentrip, op basis van inzendingen van reizigers van over de hele wereld. Hieruit volgt een top tien aan steden die je zeker wilt bezoeken dit jaar. Heb je dit een stedentrip met de meiden of je lover op de planning staan? Check dan deze lijst.

Om mooie plekken te bezoeken hoef je helemaal niet ver weg te gaan, dat bewijst deze lijst wel.

Vakantie Europa

Of je nou van stedentrips houdt of een ware natuurliefhebber bent, Europa heeft het allemaal.

1. Hoge Tatra, Slowakije

vakantie Europa

Hou je van de natuur en van een beetje avontuur? Bezoek dan zeker de Hoge Tatra in Slowakije. In dit prachtige natuurgebied vind je veel wilde dieren zoals beren, wolven en als je geluk hebt spot je een lynx. Kortom: een vakantie om met je meest avontuurlijke vriendinnen te boeken.

2. Madrid, Spanje

vakantie Europa
Madrid is en blijft een geweldige stad. Niet alleen omdat er een heuse ‘dutjes-bar‘ is, maar ook omdat de stad heel veel te bieden heeft. Of je nu houdt van shoppen, musea, architectuur of lekker uitgaan met de meiden: in Madrid kan het allemaal.

3. Arctic Coast Way, IJsland

vakantie Europa
De meeste mensen die op vakantie gaan naar IJsland, kiezen voor de golden circle en Reykjavik. Geheel onterecht, volgens de lezers van Lonely Planet. De Arctic Coast Way schijnt namelijk veel mooier te zijn. Deze nieuwe weg verbindt 21 dorpen en vier eilanden met elkaar, de één nog mooier dan de ander.

4. Hercegovina, Bosnië Hercegovina

vakantie Europa
In Hercegovina heb je het gevoel dat je teruggaat in de tijd. Het landschap en alle mooie bruggen, kastelen en andere bouwwerken doen denken aan de Middeleeuwen. Voor een culturele trip met mooie natuur ben je hier aan het juiste adres.

5. Bari, Italië

vakantie Europa
Deze oude havenstad in Zuid-Italië is zeer ondergewaardeerd volgens velen. Het stadje ligt in de hak van Italië staat bol van de heerlijke lokale eettentjes (pasta! pizza!) en mooie straatjes.

6. Shetland, Schotland

vakantie Europa
De Shetland Eilanden zijn de meest noordelijke eilanden van het Verenigd Koninkrijk. Het is hier rustig, klein en er zijn weinig toeristen. Je kan hier onder andere orka’s spotten, daarvoor hoef je dus niet ver te reizen.

7. Lyon, Frankrijk

vakantie Europa
Lyon is de horeca-hoofdstad van Frankrijk (dat kunnen we uit eigen ervaring beamen). Het stikt hier van de geweldige restaurants (ga bijvoorbeeld eten bij La Bijouterie) en bovendien is deze stad (nog) niet zo druk als Parijs.

8. Liechtenstein

vakantie Europa
Dit jaar wordt de Lichtenstein Trail geopend, waardoor je in één wandeling het hele land door gaat. Dit piepkleine land barst van de mooie bergen en natuur, je kijkt hier je ogen uit. Na een lange wandeling geniet je ‘s avonds extra van je glas wijn bij het kampvuur. Lichtenstein is ideaal om met je sportieve vriendinnen een weekend door te brengen.

9. Vevey, Zwitserland

vakantie Europa
Yas, Vevey is niet alleen een prachtige stad, maar staat ook bekend om haar bijzondere wijnfestival. Dit festival vindt een keer in de twintig jaar plaats, waaronder in 2019. Red je het deze zomer niet meer? Des te leuker om een reünie met je besties in te plannen voor over twintig jaar.

10. Istrië, Kroatië

vakantie Europa
Istrië heeft het allemaal: oude steden, hagelwitte stranden en goede wijn. Huur een auto en ga lekker rondrijden om de mooiste onontdekte plekken te bezoeken.

Lees ook: Dit zijn de leukste en betaalbaarste stedentrips binnen Europa

Lonely Planet

Reageer op artikel:
Pak je koffers maar! Dit zijn de 10 beste vakantiebestemmingen binnen Europa in 2019
Sluiten