Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love 1 apr 2019

Heb jij een beste vriend? Waarom het zo fijn is om er minstens eentje te hebben

Heb jij ook een beste maatje? Een mannelijke vriend waarmee je het liefst alles deelt en doet. In plaats van praten over hoe lastig mannen in elkaar zitten, geeft hij je het beste advies als je problemen hebt met een man. De volgende dingen herken je dan ook wanneer je een beste vriend hebt.

Ongegeneerd lekker aan het bier op de bank met je fijnste joggingbroek aan… Hoe top is dit om met je favoriete man in je leven te doen? Dat is bovendien echt niet de enige reden waarom het zo fijn is om een maatje te hebben.

7 dingen die je herkent wanneer je een beste vriend hebt

Want een beste vriend hebben is oh zó gezellig en je wil hem voor geen goud inruilen. Om deze redenen is het perfect om hem in je leven te hebben:

1. Hij staat altijd aan jouw kant

Wat er ook gebeurt, of je nu gedoe hebt met een vriendin of met werk, het maakt voor hem niet uit. Hij heeft jou namelijk erg hoog staan en komt altijd voor jou op.

2. Hij vergeeft je snel

Wanneer je iets stoms hebt gedaan of gezegd duurt het gelukkig niet lang voordat hij je vergeeft. Vrouwendrama kan soms echt wel lang doorgaan, met verwijten en tranen. Met je beste vriend is dit vaak al opgelost. Een half uur later wordt er alweer vrolijk doorgekletst.

3. Hij is een geweldige luisteraar

Dit is gewoon een feit. Ze snappen misschien niet altijd waar je het over hebt als het gaat om vrouwendilemma’s, maar ze bieden altijd een luisterend oor.

4. Hij is goudeerlijk

Nadat ze je hele verhaal dan hebben aangehoord, kyn je ervan uitgaan dat er een eerlijk advies komt. En niet alleen op momenten dat je het aan hem vraagt. Soms kan je het wat minder waarderen, maar je weet in ieder geval dat je bij hem kan zijn als je de waarheid wil horen.

5. Hij is soms jaloers

Jij zit misschien wel in een relatie en hij ook, of jullie zijn beide single. Wat de situatie ook is, jullie zijn stiekem soms een beetje jaloers als jullie elkaar minder aandacht geven. Juist omdat jullie zulke goede vrienden zijn.

6. Hij is sarcastisch

Jullie vriendschap bestaat in principe uit sarcastische uitspraken. Sarcasme is het woord hoe je jullie relatie kunt omschrijven en je weet precies wanneer hij serieus is of niet. Jullie lachen zoveel samen dat je nooit uitgepraat raakt.

7. Hij hecht veel waarde aan je mening

Heeft hij problemen in de liefde, dan ben jij de eerste die hij opbelt. Jij kan hem dan weer vanuit jouw perspectief uitleggen hoe hij het beste kan handelen om zijn partner niet te kwetsen.

Lees ook: Vrienden met je ex? Grote kans dat je een donkere persoonlijkheid hebt

Reageer op artikel:
Heb jij een beste vriend? Waarom het zo fijn is om er minstens eentje te hebben
Sluiten