Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 24 jan 2020

7 x tradities die jij en je beste vriendin voor altijd willen blijven koesteren

Jij en je beste vriendin hebben ongetwijfeld bepaalde tradities die jullie al jaren volhouden. Ooit zijn jullie ergens mee begonnen en inmiddels is dat een jaarlijkse, maandelijkse of zelfs wekelijkse activiteit geworden voor jullie.

Aan bepaalde plekken hebben jullie de mooiste herinneringen, dat is dan ook echt iets om te koesteren. Van een vast eetadresje dat jullie maandelijks bezoeken tot het vieren van nationale feestdagen met je beste vriendin.

Tradities van jou en je beste vriendin

Door de jaren heen hebben jij en je beste vriendin steeds meer leuke tradities bedacht. Zijn deze zeven dingen ook zo herkenbaar voor jullie?

1. Reisjes maken

Stipt op nummer 1 staat natuurlijk het maken van reisjes. Sinds jullie de leeftijd bereikten dat jullie alleen op reis mogen van pap en mam, hebben jullie daar fortuinlijk gebruik van gemaakt. Het begon ooit in Albufeira en inmiddels maken jullie echt volwassen verre reizen naar mooie oorden buiten Europa. Houd deze jaarlijkse tripjes er ook absoluut in.

2. Stappen tot de zon opkomt

‘Wijnen, wijnen, wijnen!‘ Jullie hebben al zo veel herinneringen gemaakt tijdens jullie avonden in de plaatselijke kroeg. Met een paar glaasjes wijn achter de kiezen, staan jullie de hele nacht te dansen in de club. Voor je ’t weet komt de zon alweer op.

3. Vast eetadresje

Ooit zijn jullie een restaurantje binnen gestapt waar jullie zó’n waanzinnige avond hadden dat het jullie nieuwe vaste eetadresje werd. Om de zoveel tijd struinen jullie hier naar binnen om een hapje te eten. Het personeel kent jullie inmiddels natuurlijk ook.

4. Kaartjes geven aan je beste vriendin

Of het nou voor Kerstmis is of voor haar verjaardag, jouw bestie krijgt altijd een kaartje. Hoewel we dit tegenwoordig vaker persoonlijk geven dan met de post versturen, blijft het een leuke traditie.

5. Foto’s doorsturen

Als jullie je voorbereiden op een avondje stappen, gaan er standaard tientallen foto’s over de app. Jouw vriendin moet natuurlijk meedenken over een outfit en jij oordeelt ook mee over haar looks.

6. Naar hetzelfde festival gaan

Ooit besloten jullie om voor het eerst samen naar een groot festival te gaan. Inmiddels is dat een jaarlijks terugkerende activiteit voor jullie geworden. Of het nou Lowlands is of een kleinschalig festivalletje in Rotterdam, dit festival staat elk jaar in jullie agenda’s.

7. Derde Kerstdag vieren met je beste vriendin

Hoewel Eerste en Tweede Kerstdag altijd gereserveerd zijn voor je familie, vier jij al jaren Derde Kerstdag met je beste vriendin. Jullie kopen een cadeau voor elkaar en schrijven lieve gedichten.

Meer lezen over vriendschap?

Reageer op artikel:
7 x tradities die jij en je beste vriendin voor altijd willen blijven koesteren
Sluiten