Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love 7 nov 2019

6 x waarom je de beste vriendinnen via je werk leert kennen

Vroeger maakte je vriendinnen op school en daarna bijvoorbeeld via je studie of een studentenvereniging. Sommige vriendschappen blijven en andere vriendschappen verwateren.

Waarom je je beste vriendinnen via je werk leert kennen

Gek is het niet dat jij je leukste vriendinnen via je werkt leert kennen. Je brengt er immers de meeste tijd van je week door.

1. Jullie brengen 40 uur per week met elkaar door

Ik bedoel, ben je dan niet bijna familie van elkaar? Jullie zijn in een korte tijd extreem hecht geworden omdat jullie elkaar 5 dagen in de week zien. Jullie hebben elkaar daardoor in een korte tijd goed leren kennen.

2. Jullie zijn samengesmolten tot één persoon

Iets met: waar je mee omgaat word je mee besmet?

3. Kantoorhumor = vriendinnen goals

En deze humor kan je alleen delen met vriendinnen van je werk. Zelfs als jullie inmiddels niet meer op dezelfde plek werken delen jullie nog steeds die humor. Van inside jokes tot aan flauwe grappen over andere collega’s (oeps!) alleen zij begrijpt het.

4. Jullie kunnen elkaars gedachten lezen

“Lisa, klopt het dat jij nú een kopje koffie nodig hebt?” Maar het gaat verder dan koffie. Jullie zien direct aan elkaar als het even niet zo lekker gaat. Aan één blik hebben jullie genoeg. Maar dit komt ook terug op hilarische momenten zoals wanneer jullie baas weer iets irritants vraagt: je weet direct hoe je work bestie er over denkt.

5. Relatieproblemen worden direct besproken

Want als je 40 uur met elkaar doorbrengt per week dan bestaan er geen geheimen meer. Beter gezegd: jullie delen lief en leed met elkaar. Problemen in de liefde? Het wordt direct op maandagochtend besproken én daarna starten jullie pas met werken. Als dat geen vriendschap is.

6. Jullie vergaderen over werk én privé

Over of je die ene dure jurk wel of niet moet bestellen. Of over het wel of niet op date gaan met je Happn match. Ja, alles is een vergadering waard.

Klaar met vergaderen? #evenbijtanken

7. Jullie hebben 4 koffiedates op één dag

Hoezo afspreken om koffie te drinken? Jullie doen dit élke dag.

8. Elke vrijdagmiddag samen borrelen

Samen stoom afblazen met jullie favoriete wijntje is vaste prik op de vrijdagmiddag. Zelfs als jullie daarna andere plannen hebben dan pakken jullie altijd een momentje.

9. Deze vriendinnen begrijpen elkaars geklaag over werk

Je hoeft namelijk niet uit te leggen wát je precies zo irritant vindt aan je manager, zij kent de persoon namelijk ook. Niets fijner dan samen klagen over de perikelen op jullie werk. Stiekem is het soms ook gewoon klagen om het klagen.

10. Jullie hebben dezelfde vijanden

Zoals de collega die het altijd beter denkt te weten.

Meer over vriendschap:

Reageer op artikel:
6 x waarom je de beste vriendinnen via je werk leert kennen
Sluiten