Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 27 feb 2019

Zie je nou wel! Het hebben van een bestie op je werk zorgt ervoor dat je beter presteert

Ze biedt je een luisterend oor als je een off-day hebt en jullie worden samen HEEL erg dronken tijdens de vrijmibo. Je work bestie. En eerlijk is eerlijk, je weet niet hoe je al die dagen zou moeten doorkomen zonder haar. Nou blijkt ook nog eens dat je veel beter functioneert op je werk als je een work bestie hebt maar dat wisten jullie natuurlijk al lang.

De eerste die een seintje krijgt als je in de saaiste meeting ooit zit is je werkvriendinnetje. Jullie geven elkaar alleen maar positieve feedback want duhhh. Je bent dolblij dat je haar hebt op werk en je gaat er ook nog eens beter door presteren.

Een work bestie voor betere prestaties

Verschillende studies stellen dat het hebben van een bestie op werk er daadwerkelijk voor zorgt dat jullie beter werk afleveren. Jullie hoeven je dus echt niet te schamen als er veel wordt gegiecheld. Dat hoort erbij.

In een onderzoek dat in 2014 is gepubliceerd stellen onderzoekers dat werknemers die samenwerken met vriendinnen zich beter voelen op werk en daardoor beter presteren.

Vriendinnen op werk schijnen beter mee te doen aan groepsprojecten omdat ze elkaar stimuleren het leuk te maken. Dat leidt uiteindelijk tot betere resultaten.

Lekker samen blijven werken

Dit wisten jullie natuurlijk al lang maar nu jullie weten dat het door onderzoek wordt bevestigt kunnen jullie lekker blijven giechelen op werk.

Naast je werk bestie heb je nog veel meer vriendinnen nodig in je leven.

De 8 verschillende vriendinnen die iedere vrouw in haar leven nodig heeft

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Zie je nou wel! Het hebben van een bestie op je werk zorgt ervoor dat je beter presteert
Sluiten