Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 18 sep 2017

Bewezen: Dit is waarom jij zo ongelooflijk veel op je bestie lijkt

Ja, er is een echte reden waarom jij zoveel op jouw partner in crime lijkt. Niet alleen omdat jij en je bestie dezelfde interesses delen. Het gaat verder dan dat. Noem je haar je tweelingzusje? Je zit niet ver van de waarheid af..

Jij en je bestie zijn hetzelfde

Dit blijkt allemaal uit recent onderzoek van de Society for Personality and Social Psychology. Volgens de onderzoekers hebben vrienden ongeveer dezelfde afmetingen van de gezichten. Kortom, grote kans dat jij lijkt op de groep vriendinnen waarin jij thuishoort.

Er zijn twee psychologische redenen voor dit vreemde fenomeen. Ten eerste komt dit door homofilie: de neiging dat mensen zich associëren met mensen die gelijksoortige achtergronden en meningen hebben over het leven. Dit kan een gevolg zijn van een zekere mate van comfort wanneer je iemand ziet die dezelfde kenmerken en interesses heeft.

Ze is besmettelijk

Ten tweede, wanneer twee mensen veel gemeen hebben, is het niet ongewoon dat ze elkaar beïnvloeden. Je smaak in kleding, make-up, bepaalde gebaren en zelfs houding kunnen allemaal besmettelijk zijn. Maar behalve de invloed van deze dingen, kwam uit het onderzoek dat de gezichten van vrienden vaak lijken op elkaar.

Het is zelfs zo, hoe meer tijd je met je vrienden doorbrengt, hoe meer je op elkaar kunt gaan lijken. Dat komt omdat je gelijksoortige gezichtsuitdrukkingen gaat gebruiken. Veel lachen of op een bepaalde manier fronzen? Heb je hetzelfde tikje met je lippen? Waarschijnlijk is jouw gezichtspatroon veranderd en lijk je op je bestie.

Dat verklaart waarom jij en je bestie hetzelfde lachen, dezelfde gebaren maken en op dezelfde manier fronzen. It’s psychology baby en eerlijk is eerlijk, je bent er trots op dat je op zo’n cool wezen lijkt.

LEES OOK: Bewezen: We worden steeds ouder worden dus maak je op voor omavriendschap met je bestie

Reageer op artikel:
Bewezen: Dit is waarom jij zo ongelooflijk veel op je bestie lijkt
Sluiten