Uitdaging: Met een beugel op vakantie

Lotte is na haar afvaluitdaging een nieuwe uitdaging aan gegaan: Een Prodent glimlach. Om haar overbeet recht te zetten heeft ze sinds een week een onzichtbare beugel (Invisalign) via Mondzorgcentrum IJburg.

Mijn beugel en ik hadden vakantie verdiend. En daar gingen we. Op reis naar het heerlijke Curaçao. Samen stapte we in het vliegtuig. De plekjes bij het raam waren al weg dus vriendlief en ik zaten in het midden. En ik mocht echt in het midden midden wat zou betekenen dat ik nog een buurman of buurvrouw zou krijgen. Altijd even spannend. Niemand wil een naar zweet stinkend persoon naast zich hebben negen uur lang.

Gelukkig, ik had geluk. Een keurig nette arts nam plaats naast mij en heeft me tijdens de vlucht ook nog alles over blaasontsteking verteld wat handig van pas komt voor een artikel die binnenkort online komt. Goed daarover meer. Terug naar de beugel. Het punt wat ik wilde maken: er zijn verschillend eetmomenten tijdens zo’n vlucht. En normaal gesproken in de buurt van mijn vriendlief vind ik het niet erg om mijn beugel uit en in te doen. Maar met een vreemde naast je is dat toch wel even een dingetje.

Je zit namelijk redelijk dicht op elkaar en daardoor hoort hij of zij (in dit geval een hij) ten eerste al het geklik. De beugel zit vrij strak vandaar dat het niet helemaal geluidloos is om ‘m eruit te halen. Met een beetje pech hoort je buurman of buurvrouw het zo goed dat hij of zij besluit te kijken. Net op het moment dat je slijmdraden ook nog zichtbaar zijn. Top.

Ik besloot het heel voorzichtig en zachtjes te doen op het moment dat mijn buurman even niet keek. Ik wilde namelijk alles behalve de stempel ‘vieze vliegtuig buurvrouw’ krijgen. Dat snap je natuurlijk. Volgens mij is dit redelijk gelukt (Vliegtuigbuurman L, mocht je dit lezen, sorry als je wel mijn slijmdraden hebt gezien!).

Eenmaal op vakantie was ik toch redelijk vaak op een strandje te vinden. Ook daar werd natuurlijk gegeten. Ook wel eens op het strand. En ondanks dat je een geweldig doosje hebt waar je beugel in kan, is het zand overal. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb altijd zand overal. Niet enorme bergen, maar zeker van dat fijne poederwitte zand, dat zit overal in, tussen en aanvast. Iedere keer als ik mijn beugel in deed knarste het toch wel ergens.

Vergeet niet, ik zoom nu even in op kleine momentjes. Voor de rest voel ik mijn beugel nooit, krijg ik alleen maar opmerkingen over hoe geniaal deze uitvinding is, en ben ik laaiend enthousiast. En laatst bekeek ik mijn gebit eens even goed en het verandert echt! Natuurlijk is dat de bedoeling, maar ik begin het al te zien. Ik ben echt zo blij. De Invisalign beugel is echt een mega goede uitvinding en ik kan het iedereen aanraden. Ook op vakantie.

Reageer op artikel:
Uitdaging: Met een beugel op vakantie
Sluiten