Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 10 april 2019

Maak alvast plannen! Vier de vrijheid op 5 mei op deze te leuke (gratis) festivals

Het lijkt misschien nog ver weg, maar Bevrijdingsdag is dichterbij dan je denkt. Over minder dan een maandje hebben we iets te vieren. En dat hoef je ons echt niet twee keer te vertellen. Op deze festivals wil je dan ook samen met je vriendinnen proostend aanwezig zijn.

Stiekem is het voorbereiden op een festival bijna net zo leuk als een festival zelf. Leuk festivaloutfit scoren om vervolgens los te gaan op de lekkerste deuntjes. Waar je wil zijn op Bevrijdingsdag weet Beautify je wel te vertellen.

De leukste festivals op Bevrijdingsdag

Op één van deze vijf festivals wil jij aanwezig zijn om niet alleen Bevrijdingsdag maar ook de vriendschap met je vriendinnen te vieren.

Het Amsterdams Verbond

Alle clubs en kroegen van Amsterdam werken op Bevrijdingsdag samen om eens per jaar het feest te verplaatsen naar buiten. Hier vind je een Disco Dolly stage en bijvoorbeeld een stage van de Chicago Social Club. Artiesten zoals Broederliefde en Johnny 500 zijn hier sowieso bij. Maar ook de techno- en houseliefhebbers zijn hier op hun plek.

Tickets kosten 41 euro en koop je hier.

Vrijstad Festival in Utrecht

In Utrecht weten ze ook hoe je een feestje maakt op 5 mei. Bij het Vrijestad Festival werken organisaties als Vunzige Deuntjes, Happy Feelings, MaMa Africa en Terug Naar Toen aan het opzetten van een leuk festival. Welke artiesten je kan verwachten? Freddy Moreira, Jayh Jawson, Michel de Hey en Benny Rodriques gaan ervoor zorgen dat jij met je vriendinnen de tijd van je leven hebt.

Tickets kosten 29 euro en koop je hier.

Thuishaven in Amsterdam

Bij Thuishaven wordt er niet alleen de vrijheid van 5 mei gevierd maar ook het zesjarige bestaan van Thuishaven. Het is nog niet bekend wie er komen draaien maar wat we wel weten is dat het feestje sowieso doorgaat tot in de vroege ochtenduurtjes.

Tickets kosten 22 euro en koop je hier.

Bevrijdingspop Haarlem

Bevrijdingspop Haarlem is in de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste gratis openluchtfestival van Nederland. Het beste is dus dat al je geld naar wijn, bier of een lekkere hap kan gaan in plaats van de entree. Er komen hier dan ook 130.000 mensen op af die staan te swingen voor grote artiesten. Wie dat zijn houden ze helaas nog eventjes stil, maar je wil het zeker niet missen.

Entree is gratis en het programma vind je hier.

Bevrijdingsfestival van Drenthe

Ook dit festival is helemaal gratis. Of nou ja, de entree dan. Bevrijdingsfestival Drenthe heeft een strandje, allerlei activiteiten en artiesten die jij sowieso ook kent. Zo ga je Maan en Kenny B op het festival vinden. Ook hebben ze een water lichtshow geregeld wat super vet klinkt. Wij zijn in ieder geval nieuwsgierig.

Entree is gratis en het programma vind je hier.

Lees ook: 8 x de leukste cowboy laarsjes waarmee je op elk festival wil worden gezien

NSMBL

Reageer op artikel:
Maak alvast plannen! Vier de vrijheid op 5 mei op deze te leuke (gratis) festivals
Sluiten