Bewezen: 2 glazen wijn voor het slapen helpt je met afvallen

Je wordt er zo lekker rozig van. Als je een wijntje hebt gedronken voor het slapen gaan dan lig jij heerlijk te ronken in bed. Maar, om nu elke dag voor het slapen wijn te drinken gaat je toch iets te ver, hartstikke ongezond. Maar, er is goed nieuws voor iedereen die graag een wijntje voor het slapen drinkt: het helpt juist met afvallen. Yeah.

Heerlijk en gezellig, zo’n wijntje in de avond. Maar niet al te goed voor de lijn zul je denken. Change your mind. Als jij twee glazen wijn voor het slapen gaan drinkt, helpt je dit juist met afvallen.

Wijn is je nieuwe wondermiddel

Het is je nieuwe wondermiddel, wijn. Twee nieuwe studies van Washington State University en Harvard Medical School hebben onderzoek gedaan naar het effect van rode wijn op vet. Rode wijn bevat een stofje dat resveratrol heet. Dit magische stofje transformeert ‘wit vet’ in ‘beige vet‘. Laat dit laatste stofje nu net de versie zijn, die veel makkelijker te verbranden is.

De onderzoekers van Harvard keken daarnaast nog eens dertien jaar naar twintigduizend vrouwen, waarvan zeventig procent van de vrouwen minder kans had op overgewicht. Je raadt het al, die zeventig procent vrouwen die dagelijks met twee glazen wijn hun keel smeren.

Doei late night snack

Dit is nog niet alles. Het stofje resveratrol helpt je ook met je eetlust. Je eetlust vermindert namelijk nadat je twee glazen rode wijn hebt gedronken. Dat betekent dat je ’s avonds niet meer de koelkast induikt opzoek naar een snack.

Toch nog niet helemaal overtuigd en wil je niet elke avond een fles opentrekken? Resveratrol komt ook voor in blauwe bessen, aardbeien en surprise: druiven. Proost!


Ook leuk:
Er bestaat nu een wijnfontein en dat maakt iedereen blij

Reageer op artikel:
Bewezen: 2 glazen wijn voor het slapen helpt je met afvallen
Sluiten