Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 8 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

5 x waarom zoenen zo gezond voor je is

Zoenen is fijn en lekker. Maar wist je ook dat het heel gezond voor je is? En het is nog eens bewezen ook.

1. Zoenen boost je immuunsysteem

Een recente studie in het tijdschrift ‘Medical Hypotheses’ toont aan dat zoenen een vrouw zou helpen om immuun te worden voor het Cytomegalo virus. Dit is redelijk onschuldig bij volwassenen maar gevaarlijk voor kinderen. Zoenen zou dé manier zijn om dit tegen te gaan.

2. Zoenen bepaalt of hij het voor je is

Het gebied rondom je mond is sterk verbonden aan je hersenen. Door de zenuwen die daar zitten kunnen je hersenen niet alleen iemand proeven maar ook iemand horen, voelen en zien. Daardoor is een zoen veel meer dan een zoen. Het is een soort advertentie wie je bent, wat je wil en wat je kunt geven.

Andere onderzoekers zeggen ook dat zoenen een manier is waarop we kunnen bepalen of iemand bij ons past. Als een kadootje van Moeder Natuur. Die eerste zoen kan dan ook direct bepalen of hij potentieel materiaal is of dat je hem direct afschrijft.

3. Door te zoenen verbrand je calorieën

Onderzoeken zijn het niet helemaal eens met elkaar maar je zou tussen de twee en zes calorieën per minuut verbranden. Nee het is nog steeds niet veel, maar uren zoenen met je lover verbrandt in ieder geval die ene hand M&M’s. Het is tenminste iets.

4. Zoenen houdt de spieren in gezicht sterk

Zoenen is een workout voor je mond. Je gebruikt ongeveer 30 spieren als je aan het zoenen bent. Deze spieren train je continu en daardoor krijg je strakke wangen.

5. Zoenen laat je ontspannen

Zoenen verhoogt je level van oxytocine, dat is het hormoon in je lichaam dat je laat ontspannen. Het verhoogd tevens je endorfine level waardoor je een gelukkig gevoel krijgt.

Waar wacht je nog op? Grijp ‘m.

Reageer op artikel:
5 x waarom zoenen zo gezond voor je is
Sluiten