Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 3 aug 2017

Bewezen: Bier is lekkerder met je favo muziek aan

Niet iedereen kan de gouden alcoholische dorstlesser genaamd bier waarderen. Je vindt het te bitter en drinkt toch liever een wijntje op de zwoele zomeravond. Misschien kun je dan eens proberen een biertje te nuttigen terwijl je goede muziek luistert, want dat zou de oplossing kunnen zijn.

Bier en muziek. Dat zal niet voor iedereen als muziek in de oren klinken. Toch blijkt dat je met het horen van goede muziek meer van dit drankje gaat houden.

Proeven met al je zintuigen

Belgische wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de invloed van muziek op de smaak. Volgens hen proeven we niet alleen met onze mond. Je andere zintuigen beïnvloeden je smaakbeleving. Denk aan voelen, kleuren zien en ook het horen van geluiden.

Dit moest natuurlijk getest worden, dus besloten onderzoekers van het Brusselse Beer Project samen te werken met de Britse band The Editors. Er werd een uniek biertje gecreëerd met citrustinten. Vervolgens werd dit bier door 231 proevers beoordeeld.

De eerste groep proefde het biertje zonder label en zonder achtergrondmuziek. De tweede groep kreeg het label wel te zien en hoorden The Editors op de achtergrond spelen. Voor de tijd werd er een verwacht cijfer gegeven en na de tijd mochten de proevers opnieuw beoordelen.

Cheers

Je raadt het al, proefpersonen die het label konden zien en de muziek hoorden, gaven het bier een hoger cijfer dan de mensen die dit niet konden zien en horen. Mocht je bier vies vinden, zet je favo nummer eens op. Wie weet word jij op deze manier wel een echte beer lover. Kun je eindelijk eens meedoen met beerpong, goedkoper uitgaan en speciaalbiertjes gaan drinken met je BFF.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Waarom vrouwen die bier drinken écht wel sexy en vrouwelijk zijn

Reageer op artikel:
Bewezen: Bier is lekkerder met je favo muziek aan
Sluiten