Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 13 dec 2016

Bewezen: het kijken naar romcoms maakt je een beter persoon

We kunnen nu ongegeneerd Love actually, No Strings Attached, Crazy Stupid Love en What Happens in Vegas kijken dan ooit tevoren. En sleep je lover ook op die bank, er is nu een extra goede reden om de hele kerstvakantie te spenderen aan romcoms. Volgens een nieuw onderzoek word je er namelijk een beter, gevoeliger en open persoon van.

Ryan en Justin, kom maar door

Bij dit nieuwe onderzoek werken 87 studenten onderzocht die bloot werden gesteld aan zowel romantische films als actiefilms voor maar liefst vijf weken lang. Stel je voor, vijf weken lang Ryan Gosling en Justin Timberlake. Kwijl.

Na die vijf weken werd er gekeken naar de algemene opvatting en morele intuïties van de proefpersonen. Deze intuïties bestaan uit loyaliteit, eerlijkheid, respect voor autoriteit, zuiverheid en zorgzaamheid. De proefpersonen werden onderverdeeld in vier categorieën. Een kwart keek alleen naar romcoms, een ander kwart keek uitsluitend naar actiefilms, de rest keek ofwel 60/40 of 80/20 romcom/actie.

Alleen maar liefde

De groep die alleen keek naar romantische komedies had na de vijf weken een overweldigend gevoel voor liefde en genegenheid. Ze waren daarnaast gevoeliger voor vier van de vijf intuïties (met uitzondering van zuiverheid).

De proefpersonen die alleen naar schietscènes en opgeblazen auto’s keken voelden juist het tegenovergestelde. Zij waren veel minder gevoelig dan de romcom kijkers.

Vind je dat je lover wel wat romantischer en gevoeliger mag zijn? Plak hem vast aan je bank en laat hem naar romcoms kijken. Na zo’n vijf weken zul je resultaat zien.

LEES OOK: Tranentrekkers: Dit zijn de 14 allerbeste zielige huilfilms

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewezen: het kijken naar romcoms maakt je een beter persoon
Sluiten