Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 8 jan 2019

Bewezen: Hoe leuker je buurmeisje, hoe gelukkiger je bent

Is een goede buur echt beter dan een verre vriend? Maar natuurlijk. En als je altijd al een fantastisch buurmeisje als vriendin hebt gehad, dan bedank je haar na het lezen van dit artikel maar met een zelfgebakken appeltaart. Of wat anders wat ze lekker vindt.

Niet alleen de stad waar je woont zegt iets over hoe gelukkig jij bent, maar ook je buren. Uit nieuwe onderzoek blijkt namelijk dat geweldige buren invloed hebben op hoe jij je voelt. Ze bepalen voor een deel hoe gelukkig jij bent leven. En de cijfers zijn overtuigend.

Hoe leuker je buurmeisje, hoe gelukkiger jij bent

Het CBS heeft cijfers verzameld waaruit blijkt dat ruim 9 op de 10 mensen die een fijne woonomgeving hebben, ook een fijn leven hebben. En dat geldt al helemaal als je echt betrokken bent bij de hele buurt.

De 97 procent die een sterke band met de buurt heeft, zegt gelukkig te zijn. 69 procent van de mensen die dat niet hebben, zegt ook meteen minder gelukkig te zijn.

En de resultaten lijken nog sterker voor te komen bij mensen die wonen in een vrijstaand huis waar buren meters ver van elkaar af wonen. Deze mensen lijken nóg gelukkiger te zijn wanneer ze een goede band met de buren hebben.

Haal je leuke buurmeisje er maar snel bij en vier het geluk. Want andersom maak jij haar leven ook fantastisch. Cheers.

CBS

Reageer op artikel:
Bewezen: Hoe leuker je buurmeisje, hoe gelukkiger je bent
Sluiten