Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 14 mrt 2017

Bewezen: Het middelste kind heeft het grootste hart

Het is niet makkelijk het middelste kind te zijn: in het midden op de achterbank, tussen jouw twee etterende broers of zussen in. Maar sandwich-kind, we hebben goed nieuws voor je, want het is bewezen dat de middelste kinderen het grootste hart hebben.

Waar ooit is bewezen dat het oudste kind het slimst is en de jongste het grappigst, heeft nu ook het sandwich-kind een prominente plek op de sociale gezinsladder gekregen. Jij als middelste kind bent namelijk vrijgevig en goed in het oplossen van ruzies.

Relatieterapeut

Psychologen van de University of Redlands en de University of Arizona, hebben bewezen dat de middelste kinderen vaak de neiging hebben om onbaatzuchtiger te zijn. Daarnaast zijn ze meer bezig met het welzijn en geluk van anderen en hebben ze de neiging om meer terug te geven voor wat ze zelf hebben gekregen.

Dat jij dé relatietherapeut tussen jouw oudere en jongere broers en zussen bent, zit daarom in jouw natuur en is iets om trots op te zijn. Daarnaast is deze karaktereigenschap natuurlijk fantastisch om te hebben in jouw carrière. Het is daarom niet gek dat middelste kinderen ook worden bestempeld als meest succesvolle kinderen.

You lucky bastard.

Dit vind je ook leuk om te lezen: Zusjesdingen: Dit maak je alleen mee als je met zussen bent opgegroeid

Reageer op artikel:
Bewezen: Het middelste kind heeft het grootste hart
Sluiten