Yasmine Esser
Yasmine Esser Reizen 1 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Bewezen: Van vakantie vieren word je gelukkiger dan van trouwen

Op vakantie gaan is heerlijk. Van een weekendje Vlieland tot een half jaar naar Australië, even van huis zijn maakt je gewoon gelukkig. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het je zó gelukkig maakt, dat je er blijer van wordt dan van trouwen en kinderen krijgen. Oeps.
Reizen is het ultieme geluk. Misschien herken je het wel. Je leeft eigenlijk een beetje van vakantie naar vakantie. In de zomer een week of twee weg, rond kerst een stedentrip en het liefst in het voorjaar er ook nog een paar dagen tussenuit knijpen. Het hoeft niet altijd ver weg, als jij maar even van huis bent met je lover, moeder of besties.

Wat jij allang wist is nu keihard bewezen. Van op vakantie gaan word je gelukkig. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het plannen en de vakantie zelf belangrijker zijn voor je dan andere grotere levensgebeurtenissen als je trouwdag, een nieuwe baan, trouwen en kinderen krijgen.

Vakantie vieren maakt je blij

Uit het onderzoek, waaraan 17.000 mensen uit zeventien landen deelnamen, op initiatief van Booking.com, bleek dat de meerderheid gelukkiger werd van reizen dan van nieuwe spullen. Het gaat dan om zowel backpacken, intieme overnachtingen in een B&B, een gezinsvakantie als een reis naar een exotisch oord.

Op vakantie gaan

Dit verklaart waarom de meeste mensen (56 procent van de ondervraagden) vakanties voorrang geven boven spullen als kleding, juwelen en gadgets en bijna de helft (48 procent) reizen belangrijker vindt dan verbeteringen aan het huis.

Niet alleen het reizen zelf maakt je een tevredener mens. De voorpret is ook erg belangrijk. Recensies lezen over je accomodatie, hotspots uitzoeken en Instagram foto’s bekijken van je bestemming. Och man, daar krijg je toch een vrolijk gevoel van?

Soms zijn mensen wel jaloers op de reizen die je maakt. Maar de volgende keer dat iemand vraagt ’ga je nou alweer op vakantie?’ hoef jij alleen maar glunderend ‘ja’ te knikken. Je bent een gelukkig mens en dat is heel wat waard.

Misschien is Stockholm je volgende bestemming? Er valt veel sneeuw in Stockholm en daarom 9 x de allerleukste dingen om te doen

Reageer op artikel:
Bewezen: Van vakantie vieren word je gelukkiger dan van trouwen
Sluiten