Rosa Tettero
Rosa Tettero Body & Mind 9 oktober 2016

Bewezen! Vegetariërs zijn intelligenter én hebben een groter empathisch vermogen

Als echte vega krijg je waarschijnlijk vaak de vraag te horen: 'Echt? Eet je dan ook geen kip? Ook geen vis? Waarom dan niet?'. Niet iedereen snapt het, niet iedereen zou zonder een stukje vlees kunnen. Maar het is jouw eigen keuze. En jij lacht het laatst.

Als jij vaak wordt uitgemaakt voor gek dan is het nu tijd voor het bewijs dat jij dat absoluut niet bent. Recent onderzoek heeft namelijk bewezen dat mensen met een hogere intelligentie meer kans hebben om vegetariër te worden.

Vega’s rule

Child Development in Groot-Brittanië deed onderzoek naar de intelligentie van volwassenen. Ze maakten daarbij gebruik van verschillende cognitieve testen op het niveau van drie verschillende leeftijden uit de jeugd.

Vrouwen die geen vlees eten hadden als kind gemiddeld een IQ van 108, tegenover een IQ van 100.7 bij vrouwen die wel vlees eten. Bij mannen verschilt het zelfs 10 punten in IQ. Mannelijke omnivoren scoorden een IQ van 101.1 en de vega’s een IQ van 111.

Een andere wetenschappelijke theorie, beaamt dat er een verband is tussen een vegetarisch dieet en hoge intelligentie.

De mogelijkheid om je persoonlijke gewoonten aan te passen om uitdagingen aan te gaan is het grootst bij mensen met een hogere intelligentie. Daarnaast hebben vega’s een groter empathisch vermogen. Mensen met een hoger IQ vinden het makkelijk om zich aan te passen en gezondere keuzes te maken. Go you. Hartstikke milieubewust.

Kwaliteit boven kwantiteit

Intelligente mensen houden meer rekening met hun gezondheid en het welzijn van dieren. Daarnaast maken ze ook vaker verstandige keuzes. Van het eten van groenten krijg je namelijk ook genoeg eiwitten binnen, daar heb je geen vlees voor nodig. Bovendien hebben vleeseters meer gezondheidsklachten zoals diabetes en zwaarlijvigheid, blijkt uit dit onderzoek. HA!

En als je soms nog wel snakt naar een heerlijk hamburgertje, maak je dan geen zorgen. Het gaat namelijk ook om de keuzes die je maakt tijdens het kopen van vlees. Ga altijd voor kwaliteit en het liefst voor scharrelvlees, dan ben je zeker beter bezig en je bewust van het milieu en je gezondheid.

Ook leuk voor vega’s: Argh! De irritante vragen die elke vegetariër krijgt

Reageer op artikel:
Bewezen! Vegetariërs zijn intelligenter én hebben een groter empathisch vermogen
Sluiten