Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 21 apr 2018

Reisje naar Krakau geboekt? Dan wil je deze dingen echt niet missen

Heb jij naar aanleiding van ons 'budgetproof' artikel een tripje naar Krakau geboekt? Dan heb jij een fantastisch leuk reisje voor de boeg. En om het jou nog wat makkelijker te maken hebben we alvast een lijstje gemaakt van dingen die jij echt niet wil missen in Krakau.

Stare Miasto

De historische binnenstad van Krakau staat vol met statige panden die zijn gebouwd in Renaissance-stijl. Je kunt er de mooiste Instagram foto’s maken, en dat willen we natuurlijk allemaal.

Er staan veel paleizen in de binnenstad waardoor de stad een rijke en koninklijke uitstraling heeft. Niet voor niets dat de binnenstad van Krakau op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Wawel

Wawel is een historische wijk die op een heuvel ligt in Krakau. Twee gebouwen in het bijzonder wil je echt niet mislopen: het Kasteel van Wawel en de Kathedraal van Wawel. Omdat deze wijk op een heuvel ligt heb je een prachtig uitzicht op de stad. Met mooi weer ga je lekker in het gras liggen en pootjebaden in het meer. Genieten.

Kazimierz

Als je deze wijk bezoekt doe je dat met gemengde gevoelens. De wijk telde namelijk ooit 50.000 inwoners en was daardoor één van de grootste Joodse nederzettingen in Europa. De meeste inwoners zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen in het nabijgelegen Auschwitz.

Tegenwoordig vestigen veel creatievelingen zich in deze wijk. Er zijn tal van galerijen en hippe koffietentjes te vinden. Je vindt hier heel veel verschillende soorten street art waar je de meest kleurrijke foto’s van kunt maken.

Wieliczka zoutmijn

De zoutmijn van Krakau, genaamd Wieliczka, is een van de oudste en grootste mijnen ter wereld. Als je de foto hieronder ziet snap je waarom jaarlijks één miljoen mensen de zoutmijn bezoeken. De mijn telt driehonderd kilometer aan gangen en is op zijn diepste punt driehonderd meter diep, wauw.

Ook de Wieliczka zoutmijn van Krakau staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De mijn is versiert met tientallen zoutsculpturen en dat levert prachtige plaatjes op.

Rynek Glowny

Dit Middeleeuwse marktplein ligt midden in het historische centrum van Krakau in de wijk Stare Miasto. Het is door zijn omvang en prachtige gebouwen één van de meest indrukwekkende pleinen van Europa. Je vindt hier tientallen leuke terrasjes, restaurantjes en winkeltjes (aaaah).

Reageer op artikel:
Reisje naar Krakau geboekt? Dan wil je deze dingen echt niet missen
Sluiten