Bezitterig over je vriendinnen? 5 manieren om daarvan af te komen

Als je wel eens hebt gehoord dat je bezitterig bent over je vriendinnen, dan is dat geen compliment. Sterker nog, er is werk aan de winkel. Je hebt nu de kans om jezelf te leren een betere vriendin te zijn.

Maar hoe stop je nou met een bezitterige vriendin te zijn? Het zal vast niet gemakkelijk zijn. Je zult echt moeten veranderen, niet alleen voor je vriendinnen, maar ook voor jezelf. Dit is de enige manier waarop deze verandering echt kan gebeuren.

Bezitterig

Onthoud dat je onderweg fouten zult maken en soms leer je dingen over jezelf die je niet wilde weten. Dit is onoverkoombaar en maakt allemaal deel uit van de reis om de echte en authentieke jij te worden. Als je nu denkt “Hé, dit herken ik wel een beetje en dit wil ik graag veranderen”, lees dan snel verder. Hieronder staan vijf manieren hoe je een nog betere vriendin kunt worden die de ander meer ruimte geeft.

1. Zelfreflectie

Het is tijd om wat zelfreflectie te doen. Als je er eenmaal klaar voor bent, zijn er twee dingen die kunnen gebeuren. Ten eerste is je verteld dat je bezitterig over komt door een vriendin van je of iemand anders. Als alternatief begin je je te realiseren dat je gedrag niet goed is. Hoe dan ook, je bevindt je in een positie waarin je moet nadenken over jezelf en je bezitterige gedrag. Kijk jezelf maar eens goed aan in de spiegel. Je zult merken dat dit heel goed is.

2. Je bezit je vriendin niet

Dat je je best friend niet bezit, is het belangrijkste om te onthouden. Het is normaal om dit gevoel te hebben als je dicht bij iemand bent, maar je moet dat gevoel echt proberen af te schudden. Uiteindelijk waren jullie allebei individuele mensen die besloten om vriendinnen te worden. Dat was niet omdat jij haar wilde bezitten. Niemand bezit iemand. Dus probeer vanaf nu je gedrag te veranderen. Dat kan je best ;-).

3. Leef je eigen leven

Als je iemand bent die al haar tijd doorbrengt met die ene vriendin, wordt het tijd dat je wat gezonde afstand creëert. Dit betekent zeker niet dat je ze uit je leven moet verwijderen; breng in plaats daarvan wat tijd door met je andere vriendinnen, neem een hobby en probeer weer tot jezelf te komen. Geloof ons, dat is heerlijk.

4. Oefen zelfbewustzijn

Het zal misschien veel tijd kosten om aan jezelf te werken wanneer je je eigenlijk nooit zo bewust was van deze eigenschap. Onthoud wel dat je dit allemaal doet voor de langere termijn en om een nog betere vriendin te worden. Probeer zelfbewustzijn te oefenen en kijk wanneer je bezitterig begint te worden. Schrijf deze momenten op en kijk of je een patroon kunt vinden. Dit gaat je echt helpen.

5. Ontdek wat je graag doet

Er is vast iets dat je graat doet; misschien heb je het gewoon nog niet ontdekt. Maar nu is het jouw tijd om je eigen leven en identiteit te creëren. Als je geïnteresseerd bent in potten bakken, ga dan naar een pottenbak-cursus. Als je wilt leren skeeleren, koop dan een paar skeelers en ga lekker buiten oefenen. Ontdek jezelf en vind dingen die jou gelukkig maken. Wedden dat jij binnen no time een nieuwe hobby hebt gevonden?

Gelukkig met jezelf

Dus probeer een stap terug te doen als bezitterige vriendin en dwing jezelf om onafhankelijker te zijn. Je hebt je vriendinnen niet nodig om je te helpen beslissen wat je die dag voor outfit draagt of hoe je moet reageren op een appje van die leuke jongen. Probeer deze dingen zelf te doen en je zult zien dat je daar heel gelukkig van wordt.

Lees ook: Heb jij een toxic vriendschap? Check het en verbreek ‘m vandaag nog

Reageer op artikel:
Bezitterig over je vriendinnen? 5 manieren om daarvan af te komen
Sluiten