Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Life 17 nov 2020

Dít wordt het presentatieduo wat Big Brother volgend jaar gaat presenteren

Afgelopen zomer werd al bekend dat Big Brother terug gaat komen. Hoewel we nog niet weten wanneer dat precies gaat gebeuren volgend jaar, weten we al wél wie het presentatieduo gaat worden. Vandaag werd bekendgemaakt dat Geraldine Kemper en de Vlaamse dj Peter van de Veire de dagelijkse show zullen presenteren.

We weten niet van jou, maar wij kunnen niet wachten.

Big Brother 2021

Er werd al lange tijd hard gewerkt aan een comeback van Big Brother. In de zomer werd officieel duidelijk dat er een nieuw seizoen aan zat te komen. Sterker nog, na zo’n twee weken, bleken al ruim 5000 aanmeldingen te zijn binnengekomen. Verder weten we dat Big Brother dagelijks te zien zal zijn op RTL5 in Nederland, in België op de Vlaamse zender VIER en dat je de livestream kan volgen op Vidoeland. Da’s dan direct ook vrijwel alle informatie die so far bekend is over het programma.

Althans, vandaag is bekend geworden dat Geraldine Kemper en de Vlaamse dj Peter van de Veire het presentatieduo wordt. Ze sluiten aan in het rijtje van de andere presentatoren: Daphne Deckers, Beau van Erven Dorens, Patty Brard, Martijn Krabbé, Bridget Maasland en Ruud de Wild.

Een frisse blik

Volgens Peter van der Vorst – de directeur van RTL – zal Geraldine Kemper zorgen voor een frisse blik. Zij was tenslotte tien jaar(!) toen de eerste Big Brother plaatsvond. Daarnaast heeft ze zelf natuurlijk heel veel volgers, waardoor ze ook weet hoe het is om door honderdduizenden mensen bekeken te worden.

Way back

De eerste Big Brother werd in 1991 bedacht door John de Mol (who else) en uitgezonden op Veronica. Toen der tijd werden twaalf bewoners in een afgesloten huis in Almere 24 uur per dag gevolgd, in ruil voor een basisvergoeding. Voor je beeldvorming: in 2006 kregen de bewoners zo’n 50 euro per dag.

Ze konden meer geld krijgen door opdrachten uit te voeren, werd de opdracht niet goed uitgevoerd, ging het bedrag van het weekgeld af. Elke aflevering werd een deelnemers naar huis gestemd (door de kijker) en de bewoner die uiteindelijk overblijft wint het geldprijs. Een ding is zeker: Big Brother was een enorme hype.

Was, want niet veel later nam het succes langzaamaan af. Het duurde jaren voor het vijfde seizoen kwam (in 2005) en nadat dat toch weer een succes bleek, werd eind 2006 het laatste seizoen uitgezonden. Een tijd geleden, dus. Wij zijn heel benieuwd wat we van deze Big Brother kunnen verwachten.

Reageer op artikel:
Dít wordt het presentatieduo wat Big Brother volgend jaar gaat presenteren
Sluiten