Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Life 14 dec 2020

Dit zijn ze: de eerste beelden van Big Brother 2021

Afgelopen zomer werd al bekend dat Big Brother 2021 een feit was. Het presentatieduo is al bekend en we weten inmiddels ook dat we op 4 januari van het iconische programma kunnen genieten. We weten niet van jou, maar wij kunnen niet wachten.

Al helemaal niet na het zien van de eerste beelden.

Big Brother 2021

De comeback van Big Brother is iets waar al lange tijd aan werd gewerkt. Afgelopen zomer werd duidelijk dat het nieuwe seizoen er dan echt aan kwam, en nu – of nou ja, straks – kunnen we vanaf 4 januari weer genieten.

En of we daar zin in hebben. RTL deelde de spannende teaser van het programma en het belooft veel goeds.

Mijn huis, mijn regels

In de video zie je nog niet heel veel, maar hoor je wél een mysterieuze voice-over. Big Brother 2021 zal coronaproof plaatsvinden in Nederland, waar de deelnemers 100 dagen “opgesloten” zullen zitten met elkaar.

In het huis zullen veertien deelnemers verblijven, zeven Nederlanders en zeven Belgen. Verder weten we al dat de serie dagelijks te zien zal zijn op RTL5 en je een livestream (24/7) kunt volgen op Videoland.

Way back

Dat de serie iconisch is, weten we wel. De eerste Big Brother werd in 1991 bedacht door John de Mol (who else) en uitgezonden op Veronica. Toen der tijd werden twaalf bewoners in een afgesloten huis in Almere 24 uur per dag gevolgd, in ruil voor een basisvergoeding.

Voor je beeldvorming: in 2006 kregen de bewoners zo’n 50 euro per dag. Elke aflevering werd een deelnemers naar huis gestemd (door de kijker) en de bewoner die uiteindelijk overblijft wint het geldprijs. Een ding is zeker: Big Brother was een enorme hype.

Was, want niet veel later nam het succes langzaamaan af. Het duurde jaren voor het vijfde seizoen kwam (in 2005) en nadat dat toch weer een succes bleek, werd eind 2006 het laatste seizoen uitgezonden. Een tijd geleden, dus. Wij zijn heel benieuwd wat we van Big Brother 2021 kunnen verwachten.

Reageer op artikel:
Dit zijn ze: de eerste beelden van Big Brother 2021
Sluiten