Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 5 sep 2018

Lovin’ it! Met dit recept kun je gewoon zelf een Big Mac maken en dat is makkelijker dan je denkt

Eigenlijk zouden wij heel graag willen weten hoe je die heerlijke McDonald’s saus zelf maakt. Want mmmm dat willen we overal wel bij eten. Gelukkig weten we wél hoe je zelf een Big Mac maakt en daar lik je je vingers bij af. Nodig je drie besties uit voor een avondje McDonald’s bij jou thuis want met dit recept maak je ‘m gewoon zelf.

Jummie, zelfs de saus is haast niet van de echte te onderscheiden. Enne.. hadden we al verteld dat je hier maar 10 à 20 minuten voor in de keuken hoeft te staan?!

Ingrediënten voor je Big Mac

– 4 hamburgers
– 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
– 1 pot augurken
– Plakjes cheddar/smeltkaas
– 1 zak ijsbergsla
– 1 rode ui
– Zout en peper
– Ketchup
– Mayonaise
– Mosterd
– Piccalilly (zoet)
– Witte wijn azijn
– Suiker

Zo maak je een Big Mac

Snijd de hamburgerbroodjes door en gril deze even kort op een grillplaat of in de oven. Snijd de rode ui door de helft en snij daarvan één helft in ringen. Snijd ook alvast een paar augurken in dunne plakjes. Bak de hamburgers in de pan en bestrooi deze met een beetje zout en peper.

Dé Big Mac saus

Je hebt nog een helft van de rode ui over en die snijd je in kleine stukjes. Haal drie grote augurken uit de pot en snijd deze ook klein. Stop dit samen met de ui in de blender.

Pak een bakje en meng daarin twee eetlepels mayonaise met een halve eetlepel ketchup, één eetlepel piccalilly en één theelepel mosterd. Meng de uitjes en augurken door dit sausje heen. Aan deze saus voeg je ook nog anderhalve theelepel suiker, een snufje zout en een paar druppels witte azijn toe. Roer het sausje goed door en voilà je Big Mac saus is klaar.

Broodje beleggen

Nu is het een kwestie van stapelen. Leg de onderkant van het hamburgerbroodje op het bord, smeer er een laagje saus op, leg hier een paar uienringen en reepjes ijsbergsla op. Daar leg je een plak cheddar overheen en vervolgens de hamburger (de cheddar smelt vanzelf door de burger).

Smeer op de burger weer een (lekker dikke) laag Big Mac saus en leg er nóg een plak cheddar kaas overheen. Leg vervolgens de bovenkant van het broodje op de saus en je zelfgemaakte Big Mac is klaar om gegeten te worden.

 

Reageer op artikel:
Lovin’ it! Met dit recept kun je gewoon zelf een Big Mac maken en dat is makkelijker dan je denkt
Sluiten