Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 24 okt 2017

Ha! Dit zijn de beste betaalde bijbaantjes van 2017 zodat je lekker veel kunt bijverdienen

Heb je al een baan maar wil je graag een extraatje? Of heb je misschien wat inspiratie nodig voor een bijbaantje naast je studie? Wij zochten een aantal leuke bijbaantjes voor je op waarmee je salaris al snel kan oplopen:

1. Zorgmedewerker

Ons kikkerlandje vergrijst en dat betekent dat er in de komende twintig jaar vier keer zoveel bejaarden zullen zijn. En daarom zijn er flink wat zorgtypjes nodig die het zien zitten om bijvoorbeeld maaltijden rond te brengen of logistiek aan de slag willen. Als je twintig jaar of ouder bent dan heb je geluk, de salarissen zijn erg fijn. Afhankelijk van het aantal uur dat je werkt kun je al zo’n 800 tot 2400 euro per maand verdienen. En het is natuurlijk een heel dankbaar bijbaantje.

2. Horecawerk

Het is misschien een beetje cliché, maar met horecawerk kun je als bijbaantje lekker cashen. Zeker als je goed met mensen kunt omgaan en vriendelijk bent, kun je flink wat fooi ophalen. Tijdens drukke dagen is twintig euro fooi per uur geen uitzondering. Het ligt er natuurlijk wel aan of je dit in eigen zak mag steken of moet delen met je collega’s. Maar het is in elk geval mooi meegenomen.

3. Medicijnbezorger

Een bijbaantje waar je misschien niet snel aan denkt. Als medicijnbezorger werk je voor een apotheek of ziekenhuis. Jouw taak? Voornamelijk langs oudere mensen gaan om hun medicijnen te brengen. Zij zijn maar wat blij met jou en geven je vaak fooi. Soms wel tien euro per bezorging. Als je een rijbewijs hebt ben je ook nog eens snel klaar.

4. Sales agent

Niet voor iedereen weggelegd, maar als je een vlotte babbel hebt dan kan je salaris flink oplopen. Je verkoopt abonnementen op straat of aan de deur en per klant die je binnenhaalt kun je tot 200 euro per dag extra ophalen. Er zullen veel mensen ‘nee’ zeggen, maar er zijn ook zat mensen die het juist fijn vinden om even een praatje te maken.

5. Sportinstructeur

Als je van sporten houdt, waarom zou je er dan niet je bijbaantje van maken? Met zo’n elf uur werken per week kun je al 800 euro per maand verdienen. Vaak moet je wel een kleine opleiding volgen, maar als jij een sportfanaatje bent dan is dat geen enkel probleem toch?

6. Freelance fotograaf

Voor deze bijbaan zul je skills in fotograferen en editing programma’s moeten hebben. Maar als je dol bent op foto’s maken kun je natuurlijk een fotografiecursus en/of een Photoshop cursus volgen. Maak van je hobby je bijbaan en verdien een lekker zakcentje bij. Als je eenmaal prachtige plaatjes schiet kun je al snel veertig euro per uur vragen.

7. Proefpersoon medische onderzoeken

Veel medische onderzoeken zijn proefpersonen nodig. Er zijn bijvoorbeeld hersentestjes of onderzoeken naar je gebit. Je krijgt er vaak een flinke vergoeding voor. Ook op universiteiten worden wel eens proefpersonen gevraagd waarvoor je je kunt aanmelden. Ga eens op zoek en je zult leuke vergoedingen voorbij zien komen.

8. Bijles geven

Was je een uitblinker op de middelbare school en ben je inmiddels in het bezit van een havo, vwo- of gymnasiumdiploma? Heb je een zeven of hoger voor je favoriete vak gehaald? Dan mag je vaak al bijles geven aan middelbare scholieren voor een tientje per uur. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om basisscholieren te helpen. Geduld en houden van kinderen is wel een vereiste.

LEES OOK: We plaatsten een oproep voor een knuffelbuddy op Marktplaats en de reacties waren hartverwarmend

Reageer op artikel:
Ha! Dit zijn de beste betaalde bijbaantjes van 2017 zodat je lekker veel kunt bijverdienen
Sluiten